Erişen Spor Kulübünden örnek etkinlik!

Kastamonu Erişen Spor Kulübünde eğitim gören taekwondocu minikler Cumartesi günleri kitap okuma etkinliği düzenliyor.

  • 1286
Erişen Spor Kulübünden örnek etkinlik!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erişen Spor Kulübü minik taekwondocularını çalıştıran antrenör Reyhan Şengül, Cumartesi günleri antrenman sonunda en az 20 dakika sporcularla kitap okuduklarını belirtti.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ifade ettiği gibi “Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim” ilkesinden yola çıkarak sporcularda kitap okuma alışkanlığını kazandırmak adına etkinlik başlattıklarını belirten antrenör Şengül; “Sporcularımıza kitap okuma sevgisini kazandırmak ve alışkanlık edinmeleri konusunda farkındalık yaratmak amacıyla başlatmış olduğumuz etkinlikte, sporcularımız bir yandan antrenman yapıyor bir yandan da kitap okuyarak kendilerini geliştiriyorlar. Bu etkinliğin ilimizdeki tüm spor kulüplerinde de yapılması düşüncesindeyim. Gelecek nesillere örnek olacak kişiler yetiştirmek adına bu etkinlik oldukça önemli” dedi.

Sporcularımız büyük hevesle katılıyorlar”

Cumartesi günlerini iple çeken minik taekwondocular, kulübe getirdikleri kitapları okuduktan sonra aralarında değişiyorlar ve bir spor kulübüne birlerine anlatıyorlar.

Minik sporculardan bazılarının okudukları kitapları, diğer arkadaşlarının da okuması için evlerinden kulübe getirdiğini söyleyen Şengül; “Taekwondocu miniklerimiz kitap okumayı çok seviyorlar. Etkinliğimize büyük bir hevesle katılıyorlar. Bazı minik sporcularımız, tüm antrenman boyu kitap okumak istiyorlar”

“Velilerimizden büyük destek görüyoruz”

Düzenlenen kitap okuma etkinliğini sporcu velilerinin takdir ettiğini belirten antrenör Reyhan Şengül; “Veliler, çocuklarının spor yapmasının yanı sıra kitap okuma alışkanlıklarının da geliştiğini söylüyorlar. ‘Ağaç yaşken eğilir’ düşüncesi ile etkinliğimize destek veriyorlar”