Ermenilerin tüm iddiaları efsanelere dayanıyor

Kuzey Amerika'nın önemli eğitim kurumlarından Utah Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Yavuz, Ermenilerin tüm iddialarının efsanelere dayandığını açıkladı.

  • 5403
Ermenilerin tüm iddiaları efsanelere dayanıyor

"Dağlık Karabağ ihtilafı: Tarihsel ve siyasi perspektifler" kitabının da yazarı olan ve jeopolitik alanlarda geniş araştırmaları bulanan Amerika Utah Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Yavuz, Ermenilerin gerek Azerbaycan’da gerekse Türkiye’de tüm iddialarının efsaneye dayandığını açıkladı.

Hakan Yavuz, merkezi Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de bulunan Türkiye Aksakalları Birliği (TAİB) merkez ofisini ziyaretinde yaptığı açıklamalarda, Ermenilerin gerçekle hiç ilgisi olmayan tamamen efsanelere dayanan iddialarda bulunduklarını ancak kendilerinin ise tarihi araştırmalar ve belgeler üzerine yayınlar yaptıklarını söyledi.

TAİB Yönetim Kurulu Üyeleri ve Gençlik Teşkilatı'nın da katıldığı toplantıda Hakan Yavuz, ilki Azerbaycan Devlet Üniversitesi’nde düzenlenen "Orta Koridor Boyunca, Jeopolitik, Güvenlik ve Ekonomi" konulu uluslararası konferansa ilişkin izlenimlerini aktardı ve öneminden bahsetti.

"Dağlık Karabağ ihtilafı: Tarihsel ve siyasi perspektifler" kitabının da yazarı olan Hakan Yavuz, yaptığı araştırmalar yönünde belgelerle konuştuğunu, Ermenilerin tarihi gerçekleri tahrip etme politikasının birçok örneğini de gösterdi. Ermenilerin şimdiye kadar ki tüm iddialarının asılsız ve efsanelere dayandığını toplantıya katılanların dikkatine sundu.

Hakan Yavuz daha sonra toplantıya katılanların jeopolitik meseleler ve bölgenin geleceğine ilişkin sorularını yanıtladı.

Son olarak, dünyaca ünlü bilim adamına Türk Aksakalları Birliği özel hazırlanmış bir plaket ile birlikte birliğin Eş Başkanı Hulusi Kılıç'ın "44 Gün Vatan Savaşı" ve birliğin kurucusu Ramin Ahmedov’un "Haydar Aliyev ve terörle mücadele politikası" isimli kitapları ve çeşitli hediyeler takdim edildi.

Prof. Dr. Hakan Yavuz, TAİB'in çalışmalarını yakından takip ettiğini ve halka açık platformlarda da bu iddialarını belgelemeye hazır olduğunu kaydetti.

Ermenilerin tüm iddiaları efsanelere dayanıyor