Ersizlerdere Sinema Çalışmaları Sürüyor

Tiyatro oyuncusu ve yönetmen Mehmet Bakar tarafından yazılan Ersizlerdere konulu tiyadro oyunu Kastamonu Belediyesi tarafından Grand Moni Konferans Salonu'nda izleyicilerle buluşmaya devam ediyor.

  • 798
Ersizlerdere Sinema Çalışmaları Sürüyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

TİYATRO YÖNETMENİ BAKAR, ”ERSİZLERDERE SİNEMA ÇALIŞMALARIZ SÜRÜYOR”

1915-1922 yılları arasında yaşanan olayları konu alan oyun ile ilgili olarak açıklamada bulunan yönetmen Mehmet Bakar , Ersizlerdere tiyadro oyununun sinema ve belgesel olarak çalışmalarının sürdürüldüğünü belirterek çalışmaların sponsor bulunması halinde daha da hız kazanacağını, çalışmalar sonrasında ise gerçek bir dramı sinemaya yansıtabileceğini söyledi.

Yönetmen Mehmet Bakar’a ilk destek Küre Ersizlerdere Kalkınma Eğitim ve Ekoturzim Derneği Başkanı Mustafa Çağır’dan geldi. Çağır ,yönetmen Mehmet Bakar’ın yaptığı açıklamaya istinaden verdiği demeçte , çekilecek film ve belgesel için 1915 ve 1922 yılları arasında yaşanmış olayların ellerinde bulunanlar ışığında gerekli dökümanları sunabileceklerini dile getirdi.Film çekimleri sırasında Ersizlerdere de her türlü katkı ve desteği vereceğini ifade eden Çağır, “İnşallah bu çalışmaya duyarlı hassasiyet gösterecek işadamlarımız ve büyüklerimiz de sahip çıkarlar ve sponsor olurlar’’ dedi.

Çağır, sözlerini şöyle tamamladı: ‘’Anadolu toprağının vatan edilmesi konusunda ne badireler, ne eziyetler ve cefalar çekildiğinin herkese daha iyi anlatabileceği örnek bir eser olacaktır bu çalışma. Bu topraklarda yaşayan herkes Ersizlerdere ruhunu taşımalı tarihindeki gerçekleri öğrenmeli.’’

MUHAMMED KÖMEÇOĞLU (İHA)