Eşine doğum günü hediyesi olarak kütüphane hediye etti

Kastamonu'nun Tosya ilçesinde eşine doğum günü hediyesi olarak kütüphane yaptırdı.

  • 3764
Eşine doğum günü hediyesi olarak kütüphane hediye etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tosya ilçesinde Ortodonti Tedavi Diş Doktoru Berk Köni, eşi Esra Köni’ye doğum gününde eşinin adına Tosya İlkokuluna bir kütüphane yaptırdı. Kütüphanenin açılışına Tosya Kaymakamı Deniz Pişkin, Belediye Başkan Yardımcısı Fazıl Ateş ve Milli Eğitim Müdürü Volkan Pullu da katıldı.

Doktor Berk Köni’nin eşine doğum gününde hediye ettiği kütüphane açılış kurdelesini Esra Köni, okul öğrencileri ile birlikte kesti. Açılışın ardından kütüphaneyi gezen Tosya Kaymakamı Deniz Pişkin, “Yaklaşık 2 ay önce Tosya Kaymakamlığı'nca ilçede başlatmış olduğumuz ’Kütüphanesiz Okul Kitapsız Öğrenci Kalmasın’ kampanyası devam ediyor. Ne tesadüftür ki belki bu kampanyadan habersiz ama bu kampanyanın içine nasip olacak şekilde doktor arkadaşımız eşine bir doğum günü hediyesi olarak bu okula bir kütüphane kazandırmak istedi ve bunu gerçekleştirdi. Belki kütüphane ve kitap kampanyası için yapılmış olsaydı bu kazanım belki bu kadar değerli olmazdı. Doğum günü hediyesi olarak bu kütüphanenin öğrencilerin istifadesine sunulması çok takdire şayan bir davranış şekli. Bu kapsamda Doktor Berk Köni ve eşini Tosya adına, okulum adına tebrik ediyorum, çiftlerimize bir ömür boyu mutluluklar diliyorum” dedi.

“Eşime doğum gününde kalıcı bir eser hediye etmek istedim”

Doktor Berk Köni, eşine doğum günü hediyesi olarak kalıcı bir eser bırakmak istediğini belirterek, “Birbirimize sürekli sahip olduğumuz şeyleri almaktansa böyle özel günlerde sosyal projelere imza atarak daha kalıcı hediyeler alıyoruz. Ben Tosya’da görev yaptığım süre içinde bir çocuk kütüphanesinin eksik olduğunu öğrendim. Tosya İlkokulu idarecileri ile görüşerek eşimin adının konduğu ve kalıcı bir eser olan Kütüphane yaptırdım ve eşime doğum gününde hediye ettim” diye konuştu.

“Bu kütüphanede okuyan çocuklar güzel ülkem içim güzel hayaller kurarlar”

Eşinin kendisine doğum günü hediyesi olarak yaptırdığı kütüphaneden dolayı çok mutlu olduğunu ve çokta şaşırdığını söyleyen Esra Köni, “Tosya Kaymakamının ilçede başlattığı bu kampanya inşallah güzel şeylerin başlangıcı olmasını temenni ediyorum. Bu kütüphanede okuyan çocukları güzel şeylerin hayalini kurup bu güzel vatanımızı için inşallah güzel şeyler yaparlar. Ben eşime doğum günümde böyle bir hediye verdiği için çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Tosya Kaymakamı Deniz Pişkin, evli çifte böyle güzel ve sosyal bir projeye örnek davranışlarından dolayı teşekkür plaketi verdi. Daha sonra açılışa katılanlar ilçedeki okuma kampanyasına destek olmak için 20 dakika kütüphanede öğrencilerle birlikte kitap okudu.