Esnafa Faizsiz Kredi Geliyor

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci ve Yönetim Kurulu üyeleri, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ı makamında ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerini iletti.

  • 474
Esnafa Faizsiz Kredi Geliyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

ATO üyelerinin sorunlarını Bakan Yılmaz’a ileten ATO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, yılbaşı dolayısıyla piyasalarda yaşanan hareketliliğin geçici olduğunu, bazı sektörlerde durgunluk yaşandığını belirterek, “Piyasalardaki daralmanın biraz açılması lazım. Rusya konusunun sürekli gündemde tutulması insanları tedirgin ediyor. İnsanlar alışverişe yönelmiyor. Piyasadaki çarkın da dönmesi lazım” diye konuştu.

Bezci, geçtiğimiz günlerde çıkan yangında enkaza dönen Keçiören’deki Osmanlı Halk Pazarı’nın yeniden yapımı için ATO olarak 2,5 milyon lira yardımda bulunduklarını da sözlerine ekledi.


BAKAN YILMAZ: “SİZLER ÜRETTİKÇE ÜLKEMİZ KALKINIYOR”
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, ziyaretinden dolayı ATO heyetine teşekkür ederek, “Her zaman sizlerle birlikte çalışmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Daha önce de çeşitli vesilelerle bir araya geldik. Her zaman olumlu desteklerinizi gördük. Bundan sonra da inşallah işbirliğimiz devam eder” dedi. Kalkınma sürecinde kamu ile özel sektörün ortak olduğunu vurgulayan Bakan Yılmaz, “Sizler daha rahat çalıştıkça, daha fazla ürettikçe ülkemiz gelişiyor, kalkınıyor. Bizim de amacımız kamu olarak size daha iyi bir çalışma ortamı sağlamak” diye konuştu.

ESNAFA FAİZSİZ KREDİ GELİYOR
Esnafa yönelik 30 bin lira faizsiz kredi programını başlatacakları müjdesini veren Bakan Yılmaz, “Esnafa yönelik krediler, gençlere yönelik programlar, asgari ücret artışı… Bütün bunlar ekonomide ciddi bir canlanma etkisi oluşturacak” dedi. Yılmaz, iş dünyasının daha fazla üretim ve daha fazla ticaret yapması halinde piyasadaki canlanmanın enflasyona yansımayacağını kaydetti. Bakan Yılmaz, son dönemde Eximbank kredilerini artırdıklarını da sözlerine ekledi.

OSMANLI PAZARI’NA DESTEK İÇİN TEBRİK ETTİ
Osmanlı Halk Pazarı’na desteğinden dolayı ATO’yu tebrik eden Bakan Yılmaz, “Allah razı olsun. Bu tür durumlarda geleneksel kültürümüzü yansıtmamız lazım. Ahilik geleneğinin bir devamı olarak ticaret erbabımızın bu tavrını takdir ediyoruz” diye konuştu.

ATO Yönetim Kurulu Üyesi Ferhat Ertürk de KOSGEB kredilerinin KOBİ’lere nefes aldırdığını, geçmişte 100 bin dolarlık ihracat karşılığı verdiği kredi sayesinde birçok firmanın ihracatçı olduğunu belirterek, “Bu kredinin tekrar verilmesinde fayda var” dedi. Ertürk, sanayinin en büyük maliyet girdisi olan elektrik konusunda da sübvansiyon istediklerini belirterek, “Nakit teşviklerden ziyade elektrik ücretlerinde yapılacak olan destekler ihracatçıyı olumlu etkiler” diye konuştu.

Ziyaret sırasında ATO Başkanvekili Koray Güngör Şanal, Yönetim Kurulu üyeleri Ferhat Ertürk, İbrahim Uyanık, Mehmet Aypek, Murat Ali Akman ve Recai Kesimal hazır bulundu. 

(İHA)