Evi ile Parası ve Ziynet Eşyaları da Yandı

Kastamonu'da henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangında, ev ile birlikte bir miktar para ve ziynet eşyaları da yandı.

  • 625
Evi ile Parası ve Ziynet Eşyaları da Yandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edinilen bilgiye göre, Doğanyurt ilçesine bağlı Başköy köyünde ikamet eden Mehmet Baş (56), sabah kahvaltısı için komşusuna gitti. Bir süre önce eşini kaybeden ve evinde yalnız yaşayan Mehmet Baş’a ait evde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Çıkan yangında ev, tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi. Yangına, köylüler müdahale etti. Köylüler, taşıdıkları kovalarla yangını söndürmeye çalışsa da yangını söndürmeye çabaları yetmedi. Yangına müdahale etmek isteyen itfaiye ekipleri de, yoğun kar yağışı sonrası kapanan yolda kara saplanarak mahsur kaldı. Köylüler, yanan evi söndürmeye çalışırken de bir yandan kara saplanan itfaiye aracını kurtarmaya çalıştı.

Yangında, ev tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi. Yangında birlikte evde bulunan 25 bin TL nakit para ve 10 adet bilezik de yandı.

Kış ayında çıkan yangında evsiz kalan Mehmet Baş, bir süre önce eşini kaybettiğini belirterek, yalnız yaşadığını ve oğlunun da İstanbul’da bir işte çalıştığını söyledi. Evde bulunan 25 bin TL para ile ziynet eşyalarının oğlunun düğünü için sakladığını söyleyen Mehmet Baş, “Hem paraları, hem altınlarımızı hem de evimi kaybettim. Kış günü soğukta sokakta kaldım” diyerek gözyaşı döktü.

MUHAMMED KÖMEÇOĞLU (İHA)