Evi Yanan 4 Çocuklu Aile Yardım Bekliyor

Kastamonu'nun Hanönü ilçesinde 4 çocuklu aile evlerinin yanmasıyla zor durumda kaldı.

  • 1124
Evi Yanan 4 Çocuklu Aile Yardım Bekliyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

19 Aralık'ta Hanönü ilçesinde meydana gelen yangında Şehit Jandarma Er Erkan Bakırcı’nın annesi Zefure Bakırcı’ya ait ev elektrik arızasından çıkan yangınla kullanılamaz hale geldi.

Daha önce şehit annesi Zefure Bakırcı’ya bakıcılık yapan aile, şehit annesinin huzur evine alınmasıyla evde kalmaya devam etti. Yangın sonrası 4 çocuğuyla sokakta kalan aile Hanönü Kaymakamlığı tarafından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü misafirhanesine yerleştirildi. Birisi zihinsel engelli 4 çocuğuyla misafirhanede yaşamaya başlayan aile zor günler geçiriyor.

48 yaşındaki aile reisi Murat Yılmaz gazetecilere yaptığı açıklamada, "Ben orman köylüsüyüm, ekmeğimi ormanda kesim yaparak kazanıyorum. Başka bir işim yok. Çocuklarımın okulda okuması için ilçe merkezine yerleştik. Eşim Sevim, Şehit annesi Zefure Bakırcı’ya 3 yıl bakıcılık yaptı. Zefure teyzede iyice hastalanınca Kastamonu’da huzurevine gönderildi. Bize evinde kalabileceğimizi ve kira almayacağını söyleyince bizde 4 çocuğumla birlikte bu evde kalmaya başladık. Benim ormanda olduğum gün elektrik prizinden çıkan yangın evi tamamen sarmış, engelli çocuğumu kardeşleri kurtarmış, Allah'a çok şükür çocuklarıma bir şey olmadı. Bütün eşyalarım, kimliklerimiz yandı. Zararımız çok büyük, elimizde paramızda yok, şu an kaymakamlığımızın yardımlarıyla misafirhanede yaşamımızı sürdürüyoruz" dedi.

EMRE YILMAZ (İHA)