Ezan ve Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması

Kastamonu Pınarbaşı ilçesinde Genç Bilal'ler Ezan ve Genç Sada Kuran'ı Kerim'i güzel okuma yarışması düzenlendi.

  • 787
Ezan ve Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Şehit Ayhan Sütçü Çok Programlı Anadolu Lisesi tarafından, İmam Hatip ve Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri arasında düzenlenen yarışmaya Kaymakam Bekir Cansız, Belediye Başkanı Mehmet Yılmaz, İlçe Emniyet Amiri Aziz Gündeşli, kamu personeli, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. Şehit Ramazan Akkaya Yatılı Bölge Ortaokulu müsamere salonunda gerçekleştirilen program, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından yarışmacı öğrenciler kura ile belirlenen sıraya göre önce ezan ve sonrasında Kur'an-ı Kerim okudular. Ayrıca programda hutbe okuma yarışmasında birinci olan Enes Durmuş tarafından hutbe okundu.

Jürisini İlçe Müftüsü Nurullah Koçhan ve iki imamın yaptığı yarışmada Kur'an-ı Kerim güzel okumada birinci olan Bekir Güney ve ikinci olan Zafer Koycu'ya ödülleri Kaymakam Bekir Cansız tarafından verildi. Ezan güzel okuma yarışmasında birinci olan Ferhat Bülbül ve ikinci olan Muhammed Köse'ye ödülleri ilçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelebi tarafından verilirken Hutbe güzel okuma yarışmasında dereceye giren Enes Durmuş'a hediyesi Belediye Başkanı Mehmet Yılmaz tarafından verildi.

Dereceye giremeyen öğrencilerin hepsine katılım belgesi Şehit Ayhan Sütçü Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Tuğrul Uçak tarafından verildi. Yarışmada dereceye giren öğrencilerin il genelinde düzenlenecek olan yarışmada ilçeyi temsil edeceği bildirildi.

(İHA)