Facebook'ta Tanıştığı Türk İle Evlendi

Sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden tanışan Kastamonulu Mustafa Kartal ile Brezilyalı Delma Nunes Pereira dünya evine girdi.

  • 654
Facebook'ta Tanıştığı Türk İle Evlendi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İlk etapta sadece kamera karşısında bakıştıklarını belirten Mustafa Kartal, "Çeviri programları ile anlaştık. Zamanla gerek benim Portekizcem, gerekse Delma’in Türkçesi gelişti" dedi.

Yaklaşık iki yıl önce sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden tanışan Kastamonulu Mustafa Kartal ile Brezilyalı Delma Nunes Pereira çifti, Taşköprü Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde görkemli bir düğün töreniyle dünya evine girdi. Brezilyalı Delma Nunes Pereira ile nasıl tanıştıklarını anlatan Mustafa Kartal, “Önceleri anlaşmamız çok zor oldu. Çünkü ne ben tek kelime Portekizce ne de Delma tek kelime Türkçe biliyordu. Bazen saatlerce kameranın karşısına geçip birbirimize baktığımız bile oluyordu" dedi.

"ÇEVİRİ PROGRAMLARI İLE ANLAŞTIK" 

Teknolojinin nimetlerinden faydalandıklarını söyleyen Kartal, "Çeviri programları ile anlaştık. Zamanla gerek benim Portekizcem, gerekse Delma’in Türkçesi gelişti. Sonra ona evlenme teklif ettim. İnternet üzerinden evlenme teklif etmekte biraz enteresan oldu açıkçası. Onun bu kararı alması çok zordu. Çünkü okyanus ötesi bir ülkeden hiç bilmediğin bir ülkeye, bir topluma gelmek büyük cesaret ister. Eşim bu cesareti gösterdi ve teklifimi kabul edip yanıma geldi. Nikahımızı İstanbul’da gerçekleştirmiştik, bugün de akraba ve dostlarımızla düğünümüzü gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.

"KALBİ İÇİN SEVDİM"

Mustafa Kartal’ı çok sevdiğini ve bu yüzden on binlerce kilometre öteden Taşköprü’ye geldiğini söyleyen Brezilyalı gelin Delma Nunes Pereira ise, “Ben Mustafa’nın kalbini sevdim. Onun bana gösterdiği ilgiyi sevdim. Mustafa öncelikle çok dürüst bir insan. Bana fiziki bazı sorunları olduğunu söylediğinde bile hiç acaba demedim. Çünkü ben onu dış görünüşü için değil kalbi için sevdim” şeklinde konuştu.

Türk kültürüne de alışmaya başladığını anlatan Pereira, şunları söyledi: 

“Öncelikle Türk yemekleri çok güzel. Özellikle etli ekmek ve lahmacuna bayıldım. Ev yemeği yapmayı bilmiyorum ama en kısa sürede öğreneceğim. Daha önce hiç Türk düğünü görmemiştim. Gerçekten çok eğlenceli. Çiftetelli oynamak en az samba kadar yorucu.” 

AKİF DOĞAN - VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA)