Faruk Nuhoğlu, vefatının 22. yılında anıldı

CHP, 1989-1994 yılları arasında Kastamonu Belediye Başkanı olarak görev yapan Faruk Nuhoğlu'nu vefatının 22. yıl dönümünde mezarı başında andı.

  • 6711
Faruk Nuhoğlu, vefatının 22. yılında anıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 1989-1994 yılları arasında Kastamonu Belediye Başkanı olarak görev yapan Faruk Nuhoğlu’nu vefatının 22. yıl dönümünde mezarı başında andı.

Anma törenine; CHP Parti Meclisi Üyesi ve Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, Merkez İlçe Başkanı Aydın Böbüroğlu, Gençlik Kolları Başkanı Alican Yılmaz, Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Nermin Güney ile il, ilçe, gençlik ve kadın kolları yöneticileri katıldı.

“47 KM’DEN SU GETİRDİK, HER MAHALLEYİ PARKEYLE DÖŞEDİK”

Faruk Nuhoğlu’nun belediye başkanlığı yaptığı dönemde yardımcılığı görevini yürüten Günal Genç duygusal anlar yaşadığı anma töreninde yaptığı konuşmada, “Kastamonu’ya güzel hizmetler yaptık. Ilgaz Dağı’nı delerek 47 kilometreden Kastamonu’ya içme suyunu biz getirdik. Aktekke Mahallesi’nin ve diğer bazı mahallelere çamurdan girilemezken o günün şartlarında tüm imalatını kendi öz gücümüzle gerçekleştirip Kastamonu’nun bütün sokaklarını parkeyle döşedik. Sosyal demokrat belediyeciliğin en güzel örneklerini sergiledik. Kuzeykent’te ilk şantiyeyi biz kurduk. Bahçeli evler ve 5 katı geçmeyen binalardan oluşuyordu. Şimdi Kuzeykent’in halini gördüğümde içim acıyor. Kastamonu deprem bölgesinde olmasına rağmen yüksek katlı binalar inşa edildi. Kastamonu sosyal demokrat belediyecilik anlayışından çıktıktan sonra menfaat belediyeciliği anlayışına geldi, rant belediyeciliği anlayışına geldi. İlk yerel seçimde Kastamonu’nun yeniden sosyal demokrat belediyecilik anlayışıyla buluşmaya ihtiyacı var” ifadelerini kullandı.

“HEM GENEL, HEM DE YEREL İKTİDARI KAZANACAĞIZ”

Hem genel, hem de yerel iktidarı kazanacaklarını söyleyen CHP İl Sekreteri Mehmet Sezer ise, “Faruk Nuhoğlu halkçı belediyecilik nasıl yapılır Kastamonu’ya göstermiştir. 1994 yılından sonra Kastamonu Belediyesi’ni hep başka anlayışlar yönetti ve sonuç ortada. Kastamonu’nun nasıl ranta kurban edildiğini ve rezil edildiğini hepimiz görmekteyiz. Bizim çalışmalarımıza ara vermeden devam ederek en kısa zamanda hem genel iktidarı, hem de yerel iktidarı kazanacağımızın bilinmesini istiyorum. Bunun için mücadelemiz hep sürecek” diye konuştu.

“NUHOĞLU ADINI TARİHE ALTIN HARFLERLE YAZDIRMIŞTIR”

Nuhoğlu’nun belediye başkanlığı yaptığı dönemde kupon arazi ve rant peşinde koşmadığını, yaptığı hizmetlerle Kastamonu’da yerel yönetimler tarihine adını altın harflerle yazdırdığını belirten CHP Merkez İlçe Başkanı Aydın Böbüroğlu ise, “Bugün burada önceki dönem Belediye başkanlarımızdan rahmetli Faruk Nuhoğlu beyefendinin 22. ölüm yıl dönümü nedeniyle bir araya geldik. Sosyal demokrat belediyecilik anlayışının topluma sürdürülebilir hizmet anlayışını merkeze alan yaklaşımıyla şehrimize kalıcı eserler sunan Faruk Nuhoğlu Başkanımız kupon arazi ve rant alanları peşinde koşmamış, 1989-1994 yılları arasında Kastamonu’muzun gerek şehir planlamaları gerekse altyapı hizmetleri noktasında adını tarihe altın harflerle yazdırmıştır. Kıymetli başkanımızı Cumhuriyet Halk Partisi olarak saygıyla yad ediyor, rahmetle anıyorum” dedi.

“YENİDEN BU YOLU YÜRÜMEMİZ LAZIM. BİZE YOL GÖSTERENLERİN ANILARININ ÖNÜNDE SAYGIYLA EĞİLİYORUM”

Hem Türkiye’nin hem de Kastamonu’nun halkçı belediyeciliğe ihtiyacı olduğunu belirten Parti Meclisi Üyesi ve Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı ise şunları söyledi;

“İnsanlarımızı eserleriyle, fikirleriyle, mücadeleleriyle, samimiyetleriyle anmış olmaktan gurur duyuyorum. Türkiye’nin ve Kastamonu’nun 1989 ve 1994 yılları arasında yaşayıp gördüğü halkçı belediyeciliğe ne kadar çok ihtiyaç duyduğunu bugün yaşadığımız kentlerde anlayabiliriz. Eserlerinin halen yaşıyor olması, bugün bize hangi yolda gideceğimiz anlamında da yol gösteriyor. Bize bugün düşen görev geride bıraktıklarımızı anmak ama geleceğe de bu mirası taşımak olmalıdır. Bunun için hepinizin samimiyetle gayret ettiğini görüyorum, bu konuda da çok mutluyum. Daha yapacak çok iş var. Kastamonu’nun yeniden halkçı belediyecilikle tanışması anlamında vereceğimiz çok mücadele var. Son yerel seçimleri hatırlayacak olursak, Adana’da, İstanbul’da, Mersin’de, Ankara’da, İzmir’de, Antalya’da, Hatay’da kazandığımız başarıları hatırlayacak olursak Türkiye’nin demokratikleşmesine, Türkiye’nin nefes almasına ne kadar çok hizmet ettiğini görmemiz lazım. Kastamonu’da bu anlayışı hakim kılmamız lazım. Yeniden bu yolu yürümemiz lazım. Bize yol gösterenler var. Anılarının önünde saygıyla eğiliyorum.”

Anma töreni, Nuhoğlu’nun kabrine karanfil bırakılması ve dua okunmasının ardından sona erdi.