FETÖ sanığı "ByLock" kullandığını itiraf etti

Kastamonu'da"silahlı terör örgütü üyesi olduğu" iddiasıyla meslekten ihraç edilen 12 polis, ilk kez hakim karşısına çıktı.

  • 1053
FETÖ sanığı &quotByLock" kullandığını itiraf etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 12 polis memurunun yargılanmasına başlandı.

Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, "silahlı terör örgütü üyesi olduğu" iddiasıyla meslekten ihraç edilen 4'ü tutuklu 12 sanık ile avukatları katıldı.

Etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak istediğini belirten tutuklu sanık L.A, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock" kullanıcısı olduğunu itiraf etti.

Bir arkadaşının önerisi üzerine ByLock programını telefonuna yüklediğini dile getiren L.A, "ByLock'ta bir ID kullanıcı adı ve şifre vardı. Bununla giriş yapılıyordu. ByLock programı 2015 ortalarına kadar telefonumda kaldı. Telefonumdaki sorun nedeniyle format attıktan sonra program silindi." dedi.

Sanıklardan A.E. ise ByLock'u kullanmadığını öne sürdü.

Sanık R.A. da ByLock kullanıcısı olduğu iddiasını reddederek, "Hain darbe girişiminin asıl mağduru benim. Beraatimi talep ediyorum." diye konuştu.

Diğer sanıkları da dinleyen mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tahliyesine karar vererek duruşmayı 29 Mart 2018'e erteledi.