FETÖ sanığı "Dini kaygılarla Bank Asya'da hesap açtım"

Kastamonu'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında hakkında dava açılan 2 kişinin yargılanmasına devam edildi.

  • 1244
FETÖ sanığı &quotDini kaygılarla Bank Asya'da hesap açtım"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın duruşmasına, "silahlı terör örgütü üyesi olmak, terör örgütü propagandası yapmak" iddiasıyla yargılanan tutuksuz sanık A.A. ve E.A. ile avukatları katıldı.

A.A, savunmasında Bozkurt Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde memurken açığa alınıp ihraç edildiğini söyledi.

Bank Asya'da bulunan hesabının dini kaygılarla açıldığını savunan A.A, "Ev almak için kredi çekecektim. Faizsiz olması nedeniyle bu şekilde hizmet veren bir başka bankaya gittim. Sonra da Bank Asya'ya. Bank Asya, daha düşük faizle ev kredisi verdiği için oradan kredi çekmeye karar verdim. 'İnsanlar evini arabasını satıp bu bankaya yatırdı' deniyor. Ben para yatırmadım, bilakis çektim." dedi.

Örgüte yakınlığı ile bilinen sendikaya bir dönem üye olduğunu dile getiren A.A, sendikanın örgütle bağlantısını çözdükten sonra hemen istifa ettiğini öne sürdü.

Örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandığı öne sürülen E.A. da böyle bir programı kullanmadığını savundu.

Mahkeme heyetinin "ByLock kullandığın iddia edilen dönemde kullandığın telefon nerede?" diye sorması üzerine E.A, "Belirtilen tarihte kullandığım telefonum şarj sırasında patladı. Böyle bir şey olmasa teslim ederdim." diye konuştu.

Avukatları da dinleyen mahkeme heyeti, eksiklerin giderilmesi amacıyla duruşmayı 19 Nisan'a erteledi.

AA