FETÖ sanıklarına hapis cezası!

"Silahlı terör örgütü üyesi oldukları ve örgüte yardım ettikleri" iddiasıyla yargılanan 3 sanıktan biri 6 yıl 3 ay, diğeri de 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

  • 799
FETÖ sanıklarına hapis cezası!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında hakkında dava açılan 2 esnaf, hapis cezasına çarptırıldı.

Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, "silahlı terör örgütü üyesi olmak ve örgüte yardım etmek" iddiasıyla tutuksuz yargılanan Z.A.Ş., B.I. ve Y.K.Ş. ile avukatları katıldı.

Z.A.Ş., savunmasında, ilçede bir dönem Zaman gazetesinin dağıtımını üstlendiğini söyledi.

Terör örgütü üyesi olmadığını savunan Z.A.Ş, "Kimseden ne himmet ne de para istedim. Terör örgütü üyesi değilim. Suçsuzum ve beratimi istiyorum." dedi.

B.I.'da terör örgütüyle ilişkisi olmadığını öne sürdü.

Böyle bir suçu kabul etmediğini dile getiren B.I., "Bu örgütle bir alakam ya da örgüte yardımım olmadı. Hiç kimsenin talimatıyla bankaya para yatırmadım." diye konuştu.

Cumhuriyet savcısı, esasa ilişkin mütalaasında, Z.A.Ş.'nin "silahlı terör örgütü üyesi olmak", B.I.'nın ise "terör örgütü üyesi olmamakla birlikte örgüte yardımdan" cezalandırılmasını istedi.

Mahkeme heyeti, Z.A.Ş.'nin "silahlı terör örgütü üyesi olduğu" iddiasıyla 6 yıl 3 ay, B.I.'ın ise "terör örgütü üyesi olmamakla birlikte örgüte yardımdan" 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmasına hükmetti.

Heyet, Y.K.Ş'nin dosyasının ise ayrılmasına karar verdi.