FETÖ'den yargılanan eski öğretmenlere hapis cezası

Kastamonu'da, FETÖ/PDY üyesi oldukları iddiasıyla yargılanan ve aralarında örgütün mahrem imamı olduğu iddia edilenlerin de bulunduğu 8 eski öğretmene 2 yıl 6 ay ila 9 yıl arasında hapis cezası verildi.

  • 980
FETÖ'den yargılanan eski öğretmenlere hapis cezası
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında yargılanan ve meslekten ihraç edilmiş 8 öğretmen, 2 yıl 6 ay ila 9 yıl arasında hapis cezasına çarptırıldı.

Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, "silahlı terör örgütüne üye olmak" ve "terör örgütü kurmak veya yönetmek" iddiasıyla tutuklu yargılanan eski öğretmenler Aykut Ç. ve Özkan B. ile tutuksuz sanıklar Özkan B.'nin eşi Semavat B., İsmail Ç. ve eşi Melike Esra Ç., Hasan K. ve eşi Özlem K. katıldı.

Tutuksuz yargılanan Rabia Ç. ise duruşmaya gelmedi.

Aykut Ç., duruşmadaki savunmasında, kapatılan Bank Asya'ya talimatla para yatırmadığını, örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u da yüklemediğini iddia ederek, "Hiçbir terör örgütüne üye olmadım. Beraatimi talep ediyorum." dedi.

Özkan B.'de ByLock kullanmadığını öne sürerek, tahliyelerini talep etti.

Diğer sanıklar da haklarındaki suçlamaları reddederek, beraat kararı verilmesini istedi.

Mahkeme heyeti, sanıklardan Özkan B. ve Aykut Ç.'ye örgütün mahrem imamı oldukları iddiasıyla 9 yıl, İsmail Ç.'ye 7 yıl 6 ay, Semavat B., Melike Esra Ç. ve Hasan K.'ye 6 yıl 3 ay, Özlem K. ve Rabia Ç.'ye ise örgüte yardım ettikleri gerekçesiyle 2 yıl 6 ay hapis cezası verdi.