Gazeteci Hüsnü Açıksöz, Mezarı Başında Anıldı

Kastamonu basın tarihinin büyük ismi olan Hüsnü Açıksöz, İstanbul Feriköy Mezarlığı'nda düzenlenen programla mezarı başında anıldı.

  • 445
Gazeteci Hüsnü Açıksöz, Mezarı Başında Anıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti ve Kastamonu Genç Girişimciler Derneği’nin organizasyonuyla gerçekleşen anma programında duygusal anlar yaşandı. Hüsnü Açıksöz üzerine önemli yazıları bulunan ve mezarı başında düzenlenen anma programında oldukça heyecanlı ve duygu yüklü olduğu gözlenen Yrd. Doç. Dr. Mustafa Eski, Kastamonu’nun Hüsnü Açıksöz’e bir vefa borcu olduğuna dikkat çekti.

Ayrıca Hüsnü Açıksöz’ün mezarına Kastamonu’dan götürülen toprak ve Nasrullah Camisi Şadırvanından alınan su döküldü. Karanfillerle birlikte Kastamonu’da yayın yapan gazetelerden de birer nüsha Açıksöz’ün mezarına bırakıldı.

Kurtuluş Savaşının Anadolu’daki basın ayağını oluşturan aynı zamanda Açıksöz Gazetesi’nin kurucusu Hüsnü Açıksöz, ölüm yıldönümünde mezarı başında dualarla anıldı.

Hüsnü Açıksöz'ün 150 yıllık Kastamonu basın tarihinin gelmiş geçmiş en güçlü gazetecisi olduğuna dikkat çeken Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erkan Yılmaz, Açıksöz'ün milli mücadele zaferine kalemiyle, fikirleriyle güç kattığını kaydetti.

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA)