'Gazeteciler, toplumun gözü, kulağı ve sesidir'

AK Parti Kastamonu İl Başkanı Doğan Ünlü, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle mesaj yayımladı.

  • 1619
'Gazeteciler, toplumun gözü, kulağı ve sesidir'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Başkan Ünlü; "Toplumun gözü, kulağı ve sesi olan gazeteciler, yoğun mesai harcamayı gerektiren, zorluk derecesi yüksek ve saygın mesleklerden birini ifa etmektedir. İlimizde, ülkemizde ve dünyada yaşanmakta olan olayların, kamuoyuna doğru, tarafsız ve şeffaf bir şekilde aktaran medyanın varoluşu, demokratik toplumun vazgeçilmez bir unsurudur. Bu minvalde basını, demokrasimizi daha da geliştirme yolunda temel taşlardan biri olarak görüyoruz. Türk basını demokrasimizin kesintiye uğratılmaya çalışıldığı zamanlarda dahi baskı altında olmalarına, büyük mağduriyetler yaşamalarına rağmen her daim görevini icra etmiştir. Bunun en büyük örneği ülkemizin kurtuluş mücadelesi verdiği dönemde Kastamonu’da çıkan Açıksöz Gazetesinin halkı işgale karşı uyandırma ve milli mücadelenin sesi olma yolunda yazdığı yazılardır.

Bizler Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde AK Parti kadroları olarak basınımızın daha da güçlenmesi için, 18 yılda bir çok  somut adımlar attık, atmaya devam ediyoruz. Basının gücünün, milletimizin gücü olduğuna inanıyor ve bu bilinçle hareket ediyoruz.

Toplumu bilgilendirmek adına doğru haber verme, tarafsızlık, objektiflik, özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi değerler doğrultusunda çalışmalarını yürüten, uzun çalışma saatlerine ve mesleğin zorlu çalışma koşullarına rağmen fedakarca çalışan, şehrimizin ve hemşehrilerimizin en doğal hakkı olan doğru bilgiyi zamanında almalarını sağlayarak milletin vicdanına ses olan çok değerli basın mensuplarını haber alma özgürlüğüne sundukları katkı ve Kastamonumuzun geleceğine ışık tutmadaki gayretli çalışmalarından dolayı tebrik ediyor, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum. Basın camiamızdan ahirete irtihal edenlere Allah’tan rahmet diliyor, görevini ifa edenlere kolaylıklar ve başarılar diliyorum."