'Gazetecilik aynı zamanda bir kamu hizmetidir'

MHP Kastamonu İl Başkanı Emin Çınar, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü nedeniyle mesaj yayımladı.

  • 1560
'Gazetecilik aynı zamanda bir kamu hizmetidir'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Başkan Çınar, gece gündüz demeden halkın haber alma hakkını sağlayan fedakârca çalışan basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü kutladı.

Başkan Çınar; "Gazetecilik, bir meslek olmakla birlikte aynı zamanda yapılan işin niteliği ve vasfı itibarıyla bir kamu hizmetidir. Gazetecilerimiz, halkımızın beklentilerini tarafsız bir şekilde gündeme taşıyarak kamuoyu ile paylaşıp çok önemli bir görevi, büyük bir özveri ile zaman kavramı gözetmeksizin yerine getirmektedirler ve kamuoyunun bilgilendirilmesinde vatandaşla kurumlar arasında köprü görevi görmektedirler.

Gazetecilik, fedakârlık ve sorumluluk isteyen, zor şartlarda yapılan önemli bir meslektir. İl ve ilçelerimizin sorunlarını kamuoyuna aktaran, vatandaşlarla devlet arasında köprü görevi üstlenen basın mensuplarımızın yapmış oldukları haber ve görüşleri de çalışmalarımızda bizlere önemli faydalar sağlamaktadır.

Mesai saati kavramı olmaksızın halkın haber alma ve bilgi edinme hakkı için mücadele eden tüm basın mensuplarına en kalbi duygularımla selam ve saygılarımı sunuyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle başta ilimiz ve ilçelerimizde görevini yerine getiren gazetecilerimiz olmak üzere tüm gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlar, meslek hayatlarında başarılar dilerim" dedi.