'Gazetecilik, son derece kritik öneme sahip bir meslektir'

Kastamonu Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü ve İdareciler Günü nedeniyle mesaj yayımladı.

  • 2101
'Gazetecilik, son derece kritik öneme sahip bir meslektir'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Başkan Vidinlioğlu mesajında; "Gazetecilik görevinin ilkeli ve tarafsız bir şekilde sürdürülmesi, kamuoyunun haber alma hakkı ile doğrudan ilişkilidir. Bu büyük sorumluluğu hakkı ile yerine getirmek hususunda özveri ile görev yapan gazetecilerimize teşekkür ediyorum. Gazetecilik; fedakârlık, sorumluluk ve bilgi birikimi isteyen son derece kritik öneme sahip bir meslektir. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ’Basın milletin müşterek sesidir’ sözü gazetecilerimizin omuzlarındaki sorumluluğun önemini göstermesi adına son derece anlamlıdır.

Kastamonu basınının Türk Basın tarihindeki yeri ise ayrıdır. 150 yılı aşkın süredir kutsal bir görevi alınlarının akıyla sürdüren Kastamonu basınımız dünden bugüne halkımızın sesi olmuştur. Bu kutsal mesleği önce vatan, önce millet, önce değerlerim diyerek yapan tüm kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum.

Bu doğrultuda 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü en kalbi duygularımla kutluyorum. Bu vesileyle Kurtuluş Savaşımızın basın cephesi komutanlığını yapan Hüsnü Açıksöz başta olmak üzere şehrimizde devraldığı onurlu bayrağı dalgalandıran ve hakkın rahmetine kavuşan gazetecilerimizi de rahmet, minnet ve şükranla yad ediyorum.

Yine Milletimizin huzuru, refahı ve güvenliği için üst bir vazife bilinciyle hareket eden tüm idarecilerimizin de 10 Ocak İdareciler Günü’nü kutluyorum. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın düşüncesiyle görevini yürüten tüm idarecilerimize de şükranlarımı sunuyorum."