Gazipaşalı Öğrencilerden Babaş'a Ziyaret

Gazipaşa İlkokulu 2. Sınıf öğrencileri, Belediye Başkanı Tahsin Babaş'ı makamında ziyaret etti.

  • 829
Gazipaşalı Öğrencilerden Babaş'a Ziyaret
TAKİP ET Google News ile Takip Et


Öğrencilere çeşitli hediyeler veren Belediye Başkanı Tahsin Babaş, çocukların yoğun sevgi gösterisiyle ve ilginç sorularıyla karşılaştı. 2-A sınıfından Yağmur Esen isimli minikten gelen okuldaki defter, kitap gibi kağıt atıklarının toplanması talebini tebessümle karşılayan Başkan Babaş, öğrenciyi koltuğuna davet etti ve ilgili birime kendisinin talimat vermesini istedi.

Tahsin Babaş, öğrencilere, geri dönüşüme çok önem verdiklerini belirterek, şöyle konuştu, “Böyle güzel bir istek için, duyarlılığı için öncelikle yavrumuza teşekkür ediyorum. Biz geri dönüşüme çok önem veriyoruz. Pillerin, ambalajların, şişelerin ve plastiklerin toplanıp tekrar kullanıma sunulması için tesislerimiz mevcut. Minik yavrumuzun bu isteğini de hemen gerçekleştirerek kağıt atıkların toplanması için okullarımıza kağıt atık kutusu yerleştireceğiz”

“ÇOCUKLARIMIZ, İLİMİZİN TARİHİ VE TURİSTİK DEĞERLERİNİ BİLMELİ”
Kastamonu’nun tarihi ve turistik bir il olduğuna değinen Başkan Babaş, bu değerlerin öncelikle yeni nesil tarafından bilinmesi gerektiğini ifade ederek, şunları kaydetti: “İlimiz tarihi, kültürel ve turistik değerleriyle tam bir turizm şehri. Ancak şehrimizi önce kendimiz tanıyıp, bu değerleri bilmemiz gerekiyor. Biz çocuklarımızın ve üniversite öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin şehrimizi tanıması ve tarihi, kültürel değerlerimizi öğrenmesi için bir rehber eşliğinde gezi programları düzenleyerek şehrimizi tanıtacağız. Çocuklarımız için bir diğer projemiz Çocuk Trafik Eğitim Parkı. Bu projemizi de kısa sürede hayata geçirerek çocuklarımızın trafik kurallarını uygulamalı olarak öğrenmelerini sağlayacağız. Bu projemiz Türkiye’de bir iki örneği olan önemli projelerden birisi. Çocuk Trafik Eğitim Parkı’nın hemen alt tarafında ise Harikalar Diyarı projemizi inşa ediyoruz. Burada da çocuklarımızın doyasıya eğlenmelerini, çizgi film karakterleri görmelerini sağlayacağız”

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA)