Genç Memur-Sen, Zulmü Protesto Etti

Suriye'de Bayırbucak Türkmenlerine yönelik saldırılar, Genç Memur-Sen Kastamonu Temsilciliğince protesto edildi.

  • 428
Genç Memur-Sen, Zulmü Protesto Etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Genç Memur-Sen Kastamonu Temsilcisi Ümit Vaysaloğlu, Cumhuriyet Meydanı'nda yaptığı basın açıklamasında; Vahşet saltanatını sürdürmek için ülkesini cehenneme çeviren, kendi halkına zulmeden Esed, sözde DAEŞ’le mücadele için bölgeye gelen emperyalist Rusya’nın, bölgeyi kendi inancı doğrultusunda tahkim etmek isteyen İran’ın desteğini aldığını ifade etti.

Vaysaloğlu, hep birlikte Bayırbucak Türkmenlerinin yaşadığı köylere fosfor ve misket bombaları yağdırıyorlar. Üstelik kadın, çocuk, yaşlı demeden sivilleri öldürüyorlar dedi.

Zalim Rusya’yı, Katil Esed’i, Bayırbucak Türkmenlerini yok etmeye yönelen saldırıları ve katliamlarından dolayı esefle kınayan ve lanetleyen Vaysaloğlu; "Mazlumun dinini, ırkını, mezhebini hiçbir zaman sormadık. Kimden gelirse gelsin zulmün karşısında, kim olursa olsun mazlumun yanında olduk. Bu anlayışla, Bayırbucak Türkmenleri başta olmak üzere Suriye’de hayatını kaybeden Türkmen, Arap ve Kürt kardeşlerimize, masum ve mazlum insanlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Uluslararası toplumu Putin, Esed, DAEŞ, İsrail ve İran ortak yapımı zulüm sahnesini yıkmaya ve vahşet senaryosunu yırtmaya davet ediyoruz. Ey insanlık, Paris’te öldürülen insanlar için ağlaman, bizi umutlandırmıştı. Umudumuza katran dökme, Bayırbucak için de ayağa kalk. Başta Türkiye olmak üzere tüm dünya milletlerini, devletlerini, BM’yi, İslam İşbirliği Teşkilatı’nı, Avrupa Birliği’ni ve Arap Birliğini, akan kanı durdurmak üzere birlik olmaya, sergileyecekleri kararlı tutumla zulme engel olmaya davet ediyoruz. Dünya artık Suriye halkına, Bayırbucak Türkmenlerine yapılan zulme sessiz kalmamalı, seyirci olmamalıdır. Ben, sen, o değil biz olursak Esed gider, vahşet biter" dedi.

(KG)