Genç "Marka bir işletmeyi Kastamonu'ya kazandıracağız"

Kastamonu Oto Kiralamacılar Derneği (KASTOK) Yönetim Kurulu toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda Kastamonu'ya katma değer sağlandığına dikkat çekilerek ortak girişimle marka işletmeyi Kastamonu'ya kazandırmayı amaçladıklarının altı çizildi.

  • 1341
Genç &quotMarka bir işletmeyi Kastamonu'ya kazandıracağız"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu’da Türkiye’ye örnek kurumsal kiralama şirketlerine sahip olduklarını belirten Kastamonu Oto Kiralamacılar Derneği (KASTOK) Yönetim Kurulu Cumhur Genç, işletmelerinin dünyada ve ülkede yaşanan krize rağmen değişim, dönüşüm ve teknolojik hamlelerle cirolarını her geçen gün yükselttiğini söyledi.

Ülke ekonomisine sağladıkları katkının göz ardı edilemeyecek durumda olduğunu kaydeden Kastamonu Oto Kiralamacılar Derneği (KASTOK) Yönetim Kurulu Cumhur Genç: “Satın aldığımız otomobile yüzde 1 vergi ödenirken biz işletmeler bu araçlarla her gün yüzde 18 KDV yaratmaktayız. Kastamonu’da sektörümüzde bir tane konkordato yoktur. Buda işletmelerimizin gücünü ortaya koymaktadır. Daha hızlı, güvenilir ve tecrübeli alt yapısı olan sanayi ivedi olarak talebimizdir. Sanayinin güçlü olması bizlerin daha iyi hizmet verebilmesi için şarttır. Kiralamalarda yaşanan olumsuzluklar nedeniyle başlatılan hukuksal süreçleri hızlı ve güvenilir biçimde sonuçlandıran hukuk departmanlarımızı tebrik ediyorum. Bu sayede sektördeki sermayelerimiz dağılmıyor. Yeni dönemde riskleri bertaraf etme amaçlı yazılım çalışmaları yapmaktayız. Bu sayede sistem üzerinden riskli gördüğümüz portföyle çalışmayacağız” dedi.

Üç yıllık süreçte vergi mevzuatında değişiklikler yerine uygulamaya odaklanacaklarını ifade eden Genç: “Son yıllarda yapılan çok sayıda düzenlemenin iyi uygulamasına odaklanmak, hem de kapsamlı düzenlemeler için yeterli zaman ayırarak gerekli hazırlıkları yapmak bence de son derece yerinde. Şehrimizin büyümesi ve tanıtımı için ilimizde marka firma yaratmak şart. Bu sebeple KASTOK olarak kolları sıvama zamanı. Ortak bir girişimle ileri ki günlerde marka bir işletmeyi Kastamonu’ya kazandırmayı hedefliyoruz. Havalimanı hem ilimiz hem de sektörümüz için önemli bir yatırımdır. Havalimanında iki tür sorunu ele almaktayız. Birinci ve öncelikli sorunumuz tek firmanın sefer düzenlemesidir. Bu konuda ilimizde acil bir lobi kurularak ivedi bir çalışma sağlanması ve somut bir sonuca ulaşılması adına bizler her zaman hazır olduğumuzu belirtmek isteriz. İkinci konu ise havalimanı transferi ile ilgili gözle görülür sorun, gelen misafirlerin şehir merkezine ve çeşitli noktalara ulaşımıdır. Bu konuda da firmalarımız bu ay itibariyle transferlere başlamış olup daha kalıtsal çözüme ulaştırma noktasında da hazır bulunmaktadırlar. Her şeyin en güzelini hak eden Batı Karadeniz coğrafyasının incisi memleketimize Kastamonu Oto Kiralamacılar Derneği olarak en iyi hizmeti sağlamaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Kazım BOLAT