Genç Tarihçiler Hocalı'yı Unutmadı

Kastamonu Üniversitesi Genç Tarihçiler Kulübü Hocalı Katliamının 23. Senesinde düzenlediği konferansla üniversite öğrenci ve öğretim üyelerini bir araya topladı.

  • 972
Genç Tarihçiler Hocalı'yı Unutmadı
TAKİP ET Google News ile Takip Et


Üniversitenin 3 Mart konferans salonunda gerçekleştirilen programda ilk olarak bütün şehitler anısına saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı okundu. Akabinde ise Genç Tarihçiler Kulübü Başkanı Samet Önata ve kulüp danışmanı Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cevdet Yakupoğlu açılış konuşmalarını yaparak olayın hassasiyetini belirttiler. Yakupoğlu “Hocalı sadece bunun küçük bir örneği tarihimiz şuan dahi kara sayfalara boyanıyor. Doğu Türkistan, Kerkük, Telafer bunun şuan canlı örnekleri” diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından olayın canlı şahitlerinin anlatımından oluşan belgesel gösterildi. Ardından ise Tarih 4. Sınıf öğrencisi ve kulübün eski başkanı Alpaslan Şahin “Ya Karabağ Ya Ölüm” adlı şiiri okudu. Tarih Bölümü Doç. Dr. Namık Musali Hocalı katliamına ilişkin konuşması ile büyük beğeni topladı. Azerbaycan’lı olması sebebiyle konuya hakim olan Musali ilginç noktalara dikkat çekti ve “Gün gelecek Karabağ tekrar bizim olacak” dedi.

EYÜP ŞEN (İHA)