Gençlere 'İdeal' Çağrısı

Kastamonu Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. S. Mehmet Şen, gençlerin ideal sahibi olması gerektiğini belirtti.

  • 286
Gençlere 'İdeal' Çağrısı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ PROF. DR. S. MEHMET ŞEN: “GENÇLER İDEALİST OLMALI. İDEALİ OLMAYAN İNSAN BİTMİŞ İNSAN DEMEKTİR”

Kastamonu Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. S. Mehmet Şen, gençlerin ideal sahibi olması gerektiğini belirterek, “Bir insanın aşkı, sevdası ve hayali yoksa o insan genç insan değildir, bitmiş bir insandır” dedi.

Ordu Üniversitesi (ODÜ) Kritik Analitik Düşünme ve Sosyal Gelişim Kulübü tarafından Tıp Fakültesi Morfoloji Binası Konferans Salonu'nda ‘Gençlik ve Geleceğimiz’ adlı konferansa konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. S. Mehmet Şen, öğrencilere gençlik yıllarının çok önemli olduğunu, bu dönemin sadece yaş ile ifade edilmemesi ve genç insanın yaşının dışında bazı özelliklere sahip olması gerektiğini belirtti.

Prof. Dr. S. Mehmet Şen, “Genç insan hayali olan insandır, heyecanı olan insandır, aşkı ve tasası olan insandır. Bu özellikleri taşımayan insan biyolojik olarak genç de olsa zihin ve ruh olarak genç değildir. Önemli olan şey gençlerimizin zihin ve ruh olarak genç olmalarıdır ve gençliklerini hayatları boyunca korumalarıdır. Gençliğiniz ruhi ve zihni genç olmalıdır. Genç insan rüyası olan insandır. Gençlik ise o ideale göre hayal kuran insandır. Hayal edeceksiniz ve heyecan duyacaksınız. Bir insanın aşkı, sevdası ve hayali yoksa o insan genç insan değildir, bitmiş bir insandır. Gençlik bir ülkenin bir milletin geleceğe uzanan elidir. Bu el ne kadar güçlü ve uzun olursa ülke de o kadar güçlü olur” diye konuştu.

Konferansa ODÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Fikri Balta, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, ODÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Noyan, akademisyenler, idari personeller ve çok sayıda öğrenci katıldı.

METİN AKYÜREK (İHA)