Gençleri BESYO'ya 'Belediye' hazırlayacak

Kastamonu Belediyesi, BESYO Yetenek Sınavı Hazırlık Kursu'nun başvurularının başladığını duyurdu.

  • 400
Gençleri BESYO'ya 'Belediye' hazırlayacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü, Belediye Başkanı Op. Dr. R. Galip Vidinlioğlu’nun talimatıyla ücretsiz BESYO Yetenek Sınavı Hazırlık Kursları’nı sürdüreceğini duyurdu.

Üniversitelerin BESYO Yetenek Sınavlarına öğrencileri en iyi şekilde hazırlama gayesiyle açılan hazırlık kursları için başvurular başladı. Kastamonu Belediyesi’nden yapılan duyuruda, BESYO Hazırlık Kursu’na başvuruların 10 Temmuz Çarşamba günü mesai bitimine kadar süreceği belirtilirken başvuru yapacak kursiyerlerin sağlık beyanı, kimlik fotokopisi ve bir adet fotoğraf ile birlikte Spor İşleri Müdürlüğü’ne müracaat etmeleri vurgulandı.

Gençlerin istikbal sınavı olarak tanımladığı BESYO Yetenek Sınavları öncesi açılacak kurs Kastamonu Belediyesinin uzman eğitmenleri tarafından verilecek. Gençlerin yetenek sınavlarından en iyi dereceyle ayrılması adına sınav parkurlarının bire bir aynısı kurulacak.

“İlk günden bu tarafa gençlerin bizler için çok değerli olduğunu söylüyoruz. Bunu içinde elimizden gelen her türlü desteği vermeye devam edeceğiz” diyen Belediye Başkanı Op. Dr. R. Galip Vidinlioğlu, BESYO Yetenek Sınavına girecek tüm öğrencilere destek olmak istediklerinin altını çizdi.

Belediyenin uzman eğitmenlerinin hazırlık kurslarında öğrencileri yetenek sınavına en iyi şekilde hazırlayacağını da sözlerine ekleyen Vidinlioğlu, “Geleceğimize daha yaşanabilir bir şehir bırakmak adına adımlar atıyoruz. Onların kaygılarını ortadan kaldırmak adına çalışıyoruz. Biz gençlerimizi önemsiyoruz ve onların daima yanındayız. Bu kapsamda Üniversitelerin Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu bölümlerinde eğitim ve öğretim görmek isteyen öğrencilerimize de destek olmak istiyoruz. İstikbal sınavı olarak adlandırılan yetenek sınavında Kastamonumuzun geleceğini kuracak olan gençlerimizin hep bir adım önde olmasını arzuluyorum. Şimdiden sınava girecek tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum” dedi.