Gençlik Haftası Çelenk Sunuma Töreni

Gençlikk Haftası çelenk sunma töreni Cumuhriyet Meydanı'nda yapıldı.

  • 971
Gençlik Haftası Çelenk Sunuma Töreni
TAKİP ET Google News ile Takip Et

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Gençlik Haftası çelenk sunma töreni Cumhuriyet Meydanı’nda yapıldı.

Sunumunu Gençlik Merkezi Müdürü Volkan Uğur’un yaptığı törene Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Erdoğan Akbıyık, diğer kurumların temsilcileri, İl Müdürlüğü antrenör ve personelleri ile öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Erdoğan Akbıyık’ın Şehit Şerife Bacı Anıtı’na çelenk sunumunun ardından Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimiz adına saygı duruşu gerçekleştirildi. Okunan İstiklal Marşımızın ardından kürsüye davet edilen İl Müdürü Akbıyık konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Muhteşem mazimizin dönüm noktalarından olan 19 Mayıs 1919’un yıldönümü haftasında  hem mazinin hem de geleceğin muhasebesini birlikte yapan siz gençler, aydınlık yarınların umut meşalelerini taşıyorsunuz. Büyük medeniyetimizin büyük davasını omuzlarında hisseden sizler! Biliyorum ki her gün kendinizi yenileyerek yüreklerinizi aşkla heyecanla dolduruyorsunuz. Size daima güvendik; daima güvenmeye devam edeceğiz. Size ne kadar hizmet etsek azdır. Sizi ne kadar dinlesek azdır. Sizi ne kadar sevsek, sahiplensek azdır. Gençlik, yüreğin dolup taşmasıdır; gençlik aşktır; gençlik heyecandır. Ama aynı zamanda akıldır, irfandır, muhakemedir. Geleceğe bakmaktır, geçmişi sorgulamaktır. Bütün mesele yüreklerinizi ulvi değerlerle, bilgi birikimiyle, yüce ideallerle doldurmanızdır. Bir diriliş nesli özleyen ve adına Asım’ın nesli diyen Merhum Mehmet Akif’in özlediği nesil. İnanıyorum ki sizlersiniz. Ne diyor Akif: “Asım’ın nesli diyordum ya nesilmiş gerçek İşte çiğnetmedi namusunu çiğnetmeyecek”
Gençlik adına bizlerde gece gündüz demeden, saat, zaman, mesai mefhumu gözetmeksizin sizlere hizmet etmeye çalışıyoruz. İl Müdürlüğümüz bünyesinde bulunan tüm spor tesislerimiz ve gençlik merkezimiz sizlerin hizmetindedir.
Gençlik Merkezimizde Başta değerler eğitimi olmak üzere 6 adet  Atölye Çalışması, 20 adet Kulüp Faaliyeti ve Sosyal ve Kültürel Faaliyetler yapılmaktadır. Bu faaliyetlerimize haftalık yaklaşık 650 gencimiz devam etmektedir. Gençlik Merkezimizin 10460  üyesi bulunmakta bulup bu üyelerimizin 5480 i bayan üyelerimiz, 4980 i erkek üyelerimizden oluşmaktadır.
Gençlik ve Spor Bakanlığımızın siz gençler için hayata geçirdiği projeler bulunmaktadır. Bu projelere ilimiz zaman zaman ev sahipliği yapmakta ve projelere katılım sağlanmaktadır. Bakanlığımızın projelerinden olan Şehirler Kültürler projesi başladığından bu yana yaklaşık olarak 15000 gencimizi ülkemizin çeşitli ilerine gezilere götürdük, gençlerimiz bu geziler sayesinde farklı ilerin farklı kültürlerini tanıma fırsatı ve o ile ait tarihi ve kültürel mekânları gezerek öğrenme fırsatı buldular. Bu proje kapsamında yine ilimizde yaklaşık 5000 gencimizi misafir ederek bizlerde ilimizi gençlere tanıttık. Bunun yanında Bakanlığımızın ülkemiz genelinde deniz ve doğa kampları bulunmaktadır. Bu kamplara gençlerimiz internet üzerinden başvuru yaparak katılma hakkı elde edebilirler. 2015 yılında deniz ve doğa kamplarına ilimizden 600 gencimizin katılımı sağladık. Bu doğa kamplarından iki tanesi ilimizde bulunmaktadır. Yolkonak Doğa Kampı ve Kadı Dağı Doğa Kampı. Bu kamplarımıza her yıl ülkemiz 80 vilayetinden yüzlerce genç gelerek kamp yapmakta, ilimiz güzelliklerini tanımaktadırlar.
Bizler her daim gençlik için çalışmaya devam edeceğiz. Ülkemiz geleceği, yarınları olan sizlerden de tek isteğimiz ülkenizi severek, bayrağınızı severek, manevi değerlerinize sahip çıkarak çok çalışmanız.
Ben sizlerin 15-19 Mayıs tarihleri arasında kutlanacak olan gençlik haftanızı kutluyor, başarılar ve sağlıklı günler diliyorum.” dedi.

Tören spor okullarımızın eskrim, güreş, taekwondo ve kickboks gösterilerinin ardından sona erdi.