Gençlik ve Spor İstişare Toplantısı yapıldı

Kastamonu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen İstişare Toplantısı Şehit Şerife Bacı Öğretmenevinde gerçekleştirildi.

  • 942
Gençlik ve Spor İstişare Toplantısı yapıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Toplantıya; Kastamonu Valisi Yaşar Karadeniz, Milletvekili Hakkı Köylü, Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu, Vali Yardımcıları Mustafa Taş, Ünal Kılıçarslan, İlçe Kaymakam ve Belediye Başkanları, Gençlik ve Spor İl Müdürü Reşat Asrak ve ilgili kurum müdürleri, spor il temsilcileri, antrenörler ve sporcular katıldı.

Vali Karadeniz; “Milli Eğitim Bakanlığıyla, Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında bir protokol imzalandı bu protokolde artık spor tesisleri ortaklaşa kullanılacak” dedi.

Bu protokol sporu geliştirme anlamında ciddi bir fırsattır diyen Vali Karadeniz; “Bu organizesinde birkaç çıkış noktası bir araya geldi. Birincisi Bakanlık bünyesinde sporda birkaç yıldır yetenek testleri yapılıyor, burada belde çocuklarımız ilkokul ikinci üçüncü sınıf çağındaki çocuklarımızın hangi spora daha yetenekli olduğu ile ilgili tespitler yapılmaya çalışılıyor. Bu testler doğrultusunda bu süreci biraz hızlandıralım. Tabiki bu konuda Bakanlığın yürüttüğü bir takvim var ama bu arada zamanı, yaşı kaçan çocuklar yine bizim çocuklarımız, en azından yine onları belirli konularda belirli dereceleri elde etmiş olan çocuklarımızı o dereceleri ile ilgili olarak spor dallarına şimdiden çalışmaya başlamalarında ve o çalışmalar sonucunda da zaten hangi spora yakın oldukları daha net bir şekilde anlaşılacaktır diye düşünüyorum. Bu gayretle başlatmamız gerekiyor. Bir başka çıkış noktamız Milli Eğitim Bakanlığıyla, Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında bir protokol imzalandı. Bu protokolde artık spor tesisleri ortaklaşa kullanılacak. Bu sporu geliştirme anlamında ciddi bir fırsattır. Bu fırsatı mutlaka iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Okullardaki salonlar hafta sonu dahi çalışacak şekilde kendimizi organize etmemiz gerekiyor. Milli Eğitim Müdürlüğümüzün de bu konuda okulları talimatlandırması ve salonların devamlı çocuklarımızın, gençlerimizin sportif faaliyetlerine açık bir şekilde kullanılması lazım. Aynı şekilde Gençlik Spora ait salonları da gerektiğinde okulların ihtiyacı olduğunda çalışacak şekilde kullanılması lazım. Bizim özel kurslardan ziyade bu salonların Gençlik Sporun ve Milli Eğitimin kendi açacağı kurslara öncelikli olarak tahsis etmemiz ve çalışmalarımızı da o doğrultuda yapmamız gerekiyor. Eğer onlardan arta kalan zaman varsa diğer şahısların, antrenörlerin kendi özel kurslarına yer vermek daha faydalı olacaktır diye düşünüyorum. Dediğim gibi iki Bakanlık arasındaki protokol ve bu protokol de çocuklarımızın en azından ‘bir tarafta öğrenci var öbür tarafta tesis var’ anlayışıyla birbiriyle buluşamama gibi olumsuzluğu ortadan kaldırmak. Tabi bir başka amacımızda sadece birkaç spor dalının yapıldığı bir il olarak yetinmemek lazım. Olimpik spor dalında ilimizde yapma imkanı bulunan tüm spor dallarını ilimizde yaygınlaştırmamız lazım. Başarılı olan çocuklarımızı birebir takip edip kesinlikle yakalarını bırakmamamız gerekiyor, istedikleri başarıda sonucu alıncaya kadar onları teşvik edici sporda başarılı olduklarında milli takımına milli olduklarında bu konunun onların eğitim anlamında da ne gibi fırsatlar getireceğini iyi anlatmak gerekiyor. Bu hedefler doğrultusunda toplantımızın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bundan sonraki yapacağınız sportif çalışmalarınızda da hepinize başarılar diliyorum. Hem il merkezinde hem ilçelerde çok yönlü çalışmamız lazım” şeklinde konuştu.

Toplantıda; Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Tesisler Şube Müdürü Engin Kaya merkez ve ilçe tesisleri, Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Şirin Milli Eğitim tesisleri, ASKF Başkanı TASKK Yönetim Kurulu Üyesi Adem Keloğlu spor kulüpleri ve faaliyetlerin durumu ile ilgili istek ve dilekleri içeren sunumları, Gençlik ve Spor İl Müdürü Reşat Asrak spor ile ilgili bilgilendirmesi. Milli Eğitim Müdür Vekili Mesut Şeker Milli Eğitim faaliyetleri hakkında bilgilendirme sunumları gerçekleştirdiler.