Gizli Buzlanma Kazaya Neden Oldu: 6 Yaralı

Kastamonu'da termometrelerin-10 dereceyi gösterdiği gecede, gizli buzlanma nedeniyle yaşanan iki farklı kazada toplam 6 kişi yaralandı. Kazaların ardından belediye ekipleri, kumlama ve tuzlama çalışması başlattı.

  • 1100
Gizli Buzlanma Kazaya Neden Oldu: 6 Yaralı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edinilen bilgiye göre, Kastamonu’da termometrelerin -10 dereceyi gösterdiği gecede, yollarda gizli buzlanma meydana geldi. Gizli buzlanma nedeniyle ilk kaza Santrapark Kavşağında yaşandı.

Doğan Kızılkaya (47) idaresindeki 06 GMN 55 plakalı otomobil, kavşakta Fuat Korkmaz yönetimindeki (35) 37 PN 474 otomobil ile çarpıştı. Kazada, araçlar kullanılamaz hale gelirken, sürücüler Doğan Kızılkaya ve Fuat Korkmaz yaralandı. Yaralılar, olay yerine çağrılan sağlık ekiplerince Kastamonu Dr. Münif İslamoğlu Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Emniyet güçleri, kaza yerinde geniş güvenlik önlemleri alırken, bu esnada Tosya Kavşağında bir marketin önünde başka bir kaza daha meydana geldi. Bir hastaneye ait İhsan Yazıcı (46) yönetimindeki 37 AH 662 plakalı diyaliz aracı, Ali Osman İnce (22) idaresindeki 37 PA 020 plakalı otomobil ile çarpıştı. Kazada, otomobil sürücüsü araçtan fırladı. Yaralı sürücüye, çevredeki vatandaşlar yardım etti. Olay yerine çağrılan sağlık ekiplerince yaralı sürücü Ali Osman İnce ile diyaliz hastaları yaralı Necibe Bostancı (63) ve Mehmet Yanaşmaz (67), Kastamonu Dr. Münif İslamoğlu Devlet Hastanesi ile çevredeki özel hastanelere kaldırıldı. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Öte yandan, diyaliz aracı, kazada otomobili yaklaşık 40 metre sürüklediği belirtildi. Kaza yapan araçlar, olay yerine çağrılan çekici vasıtasıyla kaza yerinden kaldırılması sonrası kapanan yollar, tekrar araç trafiğine açıldı. Ayrıca yaşanan kazalar sonrasında emniyet güçlerinin uyarısı sonrası belediye ekipleri, gizli buzlanma nedeniyle yollarda kumlama ve tuzlama çalışması başlattı. Trafik ekipleri, yollardaki gizli buzlanma nedeniyle sürücüleri daha dikkatli araç kullanmaları konusunda uyardı.

Kazalar sonrasında itfaiye ekipleri ise, etrafa dökülen mazot ve LPG kaçağına karşı önlem aldı.

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA)