'GMG KSK'nın işi zor!'

Sitemiz köşe yazarı ve futbol antrenörü Emin Eğri'den maç kritiği. 'GMG KSK'nın işi zor!'

  • 3494
'GMG KSK'nın işi zor!'

TFF 2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden GMG Kastamonuspor, sahasında Diyarbekirspor ile karşı karşıya geldi.

Temsilcimiz GMG Kastamonuspor, Diyarbekirspor'u 2-1 mağlup oldu.

Sitemiz köşe yazarı ve futbol antrenörü Emin Eğri, maçın kritiği yaptı.

Eğri, "Bu gün fark beklediğimiz bir maçta zoraki galip geldik! 11 maçtır galibiyet göremeyen bir Diyarbekir bizim için 'çantada keklik' görünüyordu.

Seyirciler tribünleri doldurmuş görevini yaparken, sahada umut ettiğimiz ÜMİT hocanın başında olduğu bir KSK izliyorduk.

Zaman ilerledikçe maalesef kondisyon yetersizliğimiz yine ortaya çıkıyordu. İlk yarım saatte pilimiz bitmiş gibiydi. İlk tehlikeyi de zaten 6. dakikada kornerden gelen topa vuran rakibimizin şutunu üst direk önledi de bir 'oh' çektik!

10. ve 12. dakikalarda iki tehlike daha yaşadık. Biz baskı ve fark beklerken, rakip 10 numaralı İlker ve 46 numaralı İsa Baltacı ile tehlikeler yaratıyorlardı.

24. dakikada net gol pozisyonuna girebilecek Abdulaziz, topu kötü kontrol edince rakibi müdahale ederek kornere gönderdi.

İlk yarının en güzel pozisyonu olarak hafızalarda kalan, 35. dakikada Ergin sağdan ortaladı, koşarak iyi bir kafa vuran Abdulaziz kaleciye nişanladı!

Tatsız, tuzsuz ve baskısız bir ilk yarı izleyenleri umutsuzluğa sürükledi.

İkinci yarı gerçekten umut yoktu. Nedeni ise çoğalarak baskı kuramıyoruz, gol pozisyonları yaratamıyoruz.

60. dakikada kalemizde gol tehlikesi varken bir kontratak sonucu rakibin kalesine hücum etme imkanı yakaladık. Abdulaziz’e verilen uzun topu ondan beklemiyordum ki gol olarak takımı öne geçirdi.

Beklemiyordu; çünkü topu aldığında dengesini kaybeden bir oyuncu. Üç dakika sonrada eski sakatlığı nüksedince oyundan alındı. Yerine alınan 20 numaralı Alptekin Çaylı, Ümit Karan’a 'hocam ben iyi oyuncuyum' mesajı verdi.

Kısaca ÇAYLI üzerinde durmakta fayda var. Genç ve hareketli, tekniği yüksek, kondisyonu iyi oyuncu. Ümit Karan bu oyuncudan 90 dakika boyunca faydalanmalı diye düşünüyorum.

Bizi rahatlatan gol 75. dakikada Metincan Cici (10) den geldi. İlk pozisyonu kendine yakışmayan bir şekilde kaybeden olarak, akabinde sağdan yapılan güzel ortaya güzel kafa vuruşu yaparak gole çevirmesi klas hareketti. Bu pozisyonda Alptekin Çaylı'nın ısrar ve inatla pozisyon kazanmasının sonucu olduğunu da belirtmekte fayda var.

TEKNİK EKİBE UYARI

Futbol oyun kurallarında pandemi sonrası 5 oyuncu değişikliği dünyada uygun görülmüş ama bunu en fazla üç değişiklik istemek kaydıyla yapılıyordu. Yani; 1-2-2, 1-3-1, 3-1-1 gibi. Yani üç kere içinde en fazla 5 oyuncu değişikliği yapılabilir. Bizim teknik heyet 3 defada 4 oyuncu değiştirdi, son 15 dakikada sakatlanan oyuncunun yerine değişiklik yapamadı ve bu süreyi 10 kişi olarak tamamladı.

10 kişi kalan takım uzatmalarda bir gol yedi, kendi kalemize atsak bile rakibin baskısı her an beraberlik golünü atabileceklerini gösteriyordu.

Hoca Ümit Karan bu hatanın sorumlusudur. İlk maçında bu hataya düşmemeliydi. Neyse ki beraberlik golünün olmayışı, bir çok kusurumuzu kapattı gitti.

Seyirci bağrına bastı, Ümit Karan içeri girerken alkışlarla karşılık verdiyse de bu maçtan ders alınacak çok hatalar var. Bu derslerin başında kadro kurgusuna daha fazla dikkat etmesi ve takıma acil şekilde kondisyon kazandırması görünmektedir.

Her geçen gün daha iyi olacak derken, bu gün bu hayalimin biraz azaldığını da söylemeliyim.