Google çeviri

Belge, metin ve internet sitelerini herhangi bir ücret ödemeden çevirmeyi sağlayan Google çeviri hizmeti herkesin erişimine açıktır.

  • 13190
Google çeviri
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Belge, metin ve internet sitelerini herhangi bir ücret ödemeden çevirmeyi sağlayan Google çeviri hizmeti herkesin erişimine açıktır. Yabancı kelime ya da cümleleri istenilen dile çevirmek için son derece kullanışlı olan bu hizmet için hızlı bir internet bağlantısının olması avantaj sağlayacaktır. Uygulamada ses ve sanal klavye seçeneklerinin olması sistemi daha da kullanışlı hale getirmektedir. Aynı zamanda çeviri hizmeti kapsamında yüzden fazla dil seçeneği vardır. Bu sayede kaynak dil ve çeviri yapılacak dil seçenekleri isteğe göre seçilip çeviri işlemi başlatılabilir. Çevirilerde 5000 karaktere kadar yazma sınırı vardır. Ayrıca en çok tercih edilen çeviri dilleri İngilizce, Türkçe ve Rusça olarak ifade edilmektedir.

Google çeviri her zaman en iyi tercümeleri yapacak şekilde çalışmaktadır. Kelime sayısı fazla olduğundan bunlar arasından en uygun kelimeler seçilerek ekrana gelir. Çeviri işlemi makine tarafından yapıldığı için bazen ekrana gelen sonuç farklı olabilmektedir.

Google çeviri ne işe yarar?

Google çeviri faydaları oldukça geniştir. Genel hatlarıyla bakıldığında bu uygulama kelime tercümesi, görüntü ve kamera çevirisi, web sitesi çevirisi, el yazısı çevirisi, belge çevirisi ve konuşma çevirme gibi özelliklere sahiptir. Özellikle kelime tercümesi yaygın olarak kullanılmaktadır. Görüntü ve kamera çevirme özelliğinden yararlanabilmek için görseldeki yazılar veya çevrilecek yazı ekrandan resim çevrilerek uygulamaya okutulabilir. Belge çevirisi yapılacağında ise pdf, docx, txt, ps, ppt, odf, xls gibi uzantıları bulunan dosyalar kullanılmalıdır. Web sitesi çevirisi ise genellikle bir internet sitesine girildiğinde sayfa tarafından otomatik olarak algılanmakta ve ekranın sağ üst köşesinde çeviri iznine dair uyarı çıkmaktadır. Eğer tüm yabancı dildeki sayfalar için çeviri izni verilirse bu onay tekrar çıkmayacak ve yabancı dildeki yazılar her zaman otomatik olarak çevrilecektir.

Tanıtım yazısıdır