Görme engelli taekwondocunun büyük azmi

Meltem Tırıklı Gazi Üniversitesinde okuyan görme engelli bir sporcumuz.

  • 1273
Görme engelli taekwondocunun büyük azmi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gazi Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesinde 3. sınıfta okuyan Meltem'in oldukça başarılı bir spor geçmişi var. Doğuştan görme engelli olan ve spora 2007 yılında başlayan Meltem halter branşında çok başarılı bir sporcu.

İlk spora başladığında ailesinden itirazla karşılaşan ve başka bir spor yapması istenen Meltem azmi ile onları da ikna ederek bu dalda başarısını perçinledi. Bugüne kadar 6 kez Dünya derecesine sahip. En son Pekinde 2013 Dünya Şampiyonluğuna ulaştı.

Meltem Tırıklı Gazi Üniversitesinde seçmeli spor dalı olarak Taekwondoyu tercih etti ve kendini bu branşta eğiterek Türkiye'de bir ilk olma yolunda hızla ilerliyor. Poomsede kendini sürekli geliştiren Meltem bu branşta da yarışmalara katılmak ve dereceler elde etmek istiyor.

Taekwondoyu seçmesindeki en büyük etken ise şüphesiz ki Yrd. Doç. Dr. Şakir Bezci.

Dr. Şakir Bezci'nin kariyeri ve ismini duyarak bu alanda iyi eğitim alacağına inanan Meltem taekwondoyu seçtiğini ifade ediyor.

Dr. Şakir Bezci konu ile ilgili olarak; "Meltem Kızımız çok istekli ve azimli. Gazi Üniversitesinde taekwondonun başarılı bir spor dalı olarak önemli bir yer alması ve bizlerinde bu organizasyonda olması tüm sporcuların olduğu gibi onunda ilgisi çekmiş. Taekwondo çalışmak ve bu dalda ilerlemek için çok ısrarlı oldu. Her sporcuya olduğu gibi kendisine de her türlü teknik imkanı sağladık. Maşallah hızla ilerliyor. Özellikle Poomsesi gelişerek iyi bir paralimpik müsabık olabilir. Gönül gözü ile görmesi ve hayal ettiğini gösterisine yansıtması mükemmelliği beraberinde getiriyor. Bunun Dünyada örnekleri var ama Türkiye'mizde bir ilk olduğuna inanıyorum. Kendisi, okulumuz ve bizlerde aynı anda Ülkemizde yepyeni bir kapıyı aralamış oluyoruz. Meltem bu işi gören kardeşleri kadar güzel yapabiliyorsa demek ki her görme engelli sporcumuz bu sahada başarılı olabilir. Buradan ülkemizin dört bir tarafındaki antrenör arkadaşlarımıza sesleniyorum; bölgenizdeki bu özellikteki gençlerimize de sahip çıkalım ve onları sosyal aile bağımız içine katalım. Onlara çalışıp başarabilecekleri bir hedef gösterelim ve spor yapmalarına vesile olalım. Biraz sıkıntı verirmiş ve zor görünürmüş gibi gelebilir. Ama sonunda getireceği başarın manevi zevki çok bir bambaşka oluyor. İnanın Meltem kızımızla taekwondo çalışırken ve onu başarırken görmek normal derslerimizden kat kat daha bize gurur veriyor ve mutlu ediyor. Karabük Üniversitesi Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Refik Polat ve Gazi Üniversitesi Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Süleyman Büyükberber'e, BESYO Müdürlerimiz Prof. Dr. Erdal Zorba ve Yrd. Doç. Dr Günay Özbay'a bize bu sporculara ulaşabilme imkanını sağladıkları için çok teşekkür ederim." dedi.

meltem tırıklı