GS yüzümüze ayna tuttu

Sitemiz köşe yazarı ve futbol antrenörü Emin Eğri'den maç kritiği. 'GS yüzümüze ayna tuttu.'

  • 2761
GS yüzümüze ayna tuttu

Ziraat Türkiye Kupası 3. Eleme turunda Galatasaray takımı ile karşı karşıya gelen temsilcimiz GMG Kastamonuspor 7-0 mağlup oldu.

Sitemiz köşe yazarı ve futbol antrenörü Emin Eğri, maçın kritiği yaptı.

Eğri, "Kupa maçında karşılaştığımız Galatasaray, takımımız için iyi bir örnek oldu. Skora aldanmayalım. Daha fazla da olabilir, daha da az olabilirdi.

Bu maçın genel analizine baktığımızda eksik yönlerimiz için GS bizim yüzümüze ayna tutup, nasıl olduğumuzu gösterdi.

Yararlı oldu, yeter ki bu aynadan eksikliğimizi görelim.

Takımımız dar alanda, tek pas ile çıkmada oldukça ilerleme sağlamış. Teknik kapasite artmış, paslaşma yüzde oranları artmış ama sürdürülebilirlik yok!

İlk 24 dakika başa baş ve güzel oyun, sonrasında artık güçten düşüş ve hatlar arası desteklerde kopukluk başladı.

Ayan beyan kondisyon yetersizliği kendini gösterdi. Ciddi bir kondisyona ihtiyacımız var. Bunu sağladığımızda inanıyorum ki bu takım rakibini her şartta yenebilir. Bu yetersizlik ileride çoğalmamıza engel, geriye dönmemize engel, dar alanda yardımlaşmaya engel, rakibe pres yapmada engel olmaktadır.

Yeni kurulan takım, henüz hazır değil diyorduk ama geçen bu sürede kondisyon zaafımız giderilmeliydi. En azından bundan sonra ciddi bir şekilde güç ve kondisyon çalışmasına girilmelidir.

Maçın skoru o kadar da önemli değil. Normal şartlarda GS her şartta galip gelirdi. O golü yemeseydik, şu gölü önleseydik gibi pişmanlıklar asla doğru değil. Yüzümüze tutulan aynadan gerekli dersi almamız gerek. Gol yollarına ulaşmada zorluk çekmemiz hep bu nedenden kaynaklanıyordu. Artık mazereti kalmadı, takım birbirini tanıyor, yardımlaşma nefes yettiği sürece iyi ama ilerleyen dakikalarda oksijensizlik bizi rakibin karşısında güçsüz bırakıyor.

Takımın kuruluşunda bence isabetli bir kurgu vardı. Hem lig, hem kupa maçı düşünüldüğünde, ilerisi için ümit veren oyuncuların vitrine çıkması gayet doğru karardı. Böyle fırsat her zaman düşmez.

Skora takılmayın, geleceğe bakın."