Gülamoğlu: 'Ahşap Fuarı duyarsızlık yüzünden sönük geçti'

SFC Entegre Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Gülamoğlu, konuşulanların aksine ahşap fuarının duyarsızlık nedeniyle sönük geçtiğini vurguladı.

  • 1067
Gülamoğlu: 'Ahşap Fuarı duyarsızlık yüzünden sönük geçti'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu Ağaç İşleri İmal ve Satıcılar Odası ve SFC Entegre Ağaç Sanayi tarafından düzenlenen iftarda konuşan SFC Entegre Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Gülamoğlu serzenişlerde bulunarak özeleştiri yaptı. Gülamoğlu konuşulanların aksine ahşap fuarının duyarsızlık nedeniyle sönük geçtiğini vurguladı.

Şehit düşen Şerife Özden Kalmış’ın rahmetle anarak konuşmasına başlayan SFC Entegre Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Gülamoğlu, 253 bin tane şehit verilen Çanakkale Zaferi’nde 93 bin Kastamonulu olduğunu ve şehitlik mertebesinin Kastamonu’nun onuru olduğunu söyledi.

“2017 YILINDA FUARA BİRAZ DAHA GAYRET GÖSTERELİM”
Mübarek Ramazan ayının birlik ve beraberlik açısından önemli olduğunu kaydeden Ömer Gülamoğlu: “Yapacağımız her türlü etkinlikte birlik ve beraberlik içinde olmalıyız. Kastamonu ekonomisi için çok önemli olan ahşaba sahip çıkmalıyız ve ahşap üretimine daha çok ağırlık vermeliyiz. Ahşap konusunda da birlik olmalıyız. Çıktığım her platformda ahşap konusunda birliktelik çağrısı yapıyorum. Benim tek arzum ahşabın merkezi olmak. 3 bin yıllık bir geçmişi olan, büyük bir ormanlık alana sahip ilimiz için ahşaba daha çok değer vereceğiz. Uzun yıllar önce ahşapların işlendiği, oymaların yapıldığı tarihi bir yerde neden ahşabı daha öne çıkaramıyoruz. Birlik ve beraberlik olmasını neden öğrenemiyoruz. İlimiz için çok önemli bir gelir kaynağı olacak ahşabı yok etmemeliyiz. Gençlerimiz yetişsin, işçiliğimizi gelecek nesillere aktaralım. Artık bir araya gelelim ahşabı gerçekleştirelim, ahşabı yok etmeyelim. Ahşap fuarımız duyarsızlık yüzünden sönük geçti. 2017 yılında fuara biraz daha gayret gösterelim. Biz zaten gereken desteği veriyoruz. Herkes fuarın bir ucundan tutmalı. Kastamonu'nun adından daha çok söz ettirmek için çalışmalıyız” dedi.

Kastamonu Ağaç İşleri İmal ve Satıcılar Odası Başkanı Ergün Can ise rahmet, bereket ve fazilet ayı Ramazan ayı içerisinde unutulanların hatırlanması, toplumun bütün katlarıyla milli birlik ve beraberliğin güçlenmesi, kardeşlik ve selamlaşma kültürünün yaygınlaşması bakımından bir arada olmaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

Kazım BOLAT