Gülşen'den Çözüm Süreci Değerlendirmesi

AK Parti Kastamonu Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen, çözüm sürecinin yaklaşık 30 yıldır devam eden kaos ortamından kurtulma süreci olduğunu söyledi.

  • 760
Gülşen'den Çözüm Süreci Değerlendirmesi
TAKİP ET Google News ile Takip Et


AK PARTİ KASTAMONU MİLLETVEKİLİ MUSTAFA GÖKHAN GÜLŞEN: “ÇÖZÜM SÜRECİ KAOS ORTAMINDAN KURTULMA SÜRECİDİR”

Gülşen, partisinin köy ve mahalle başkanları ile Kastamonu Belediyesi Nikah ve Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen istişare toplantısına katıldı. AK Parti’nin yüzde 34 oy ile 2002 yılında yola çıktığını hatırlatan Gülşen, “2014 yılında yüzde 50’lere geldiyse, bu AK Parti’ye gönül verenler sayesinde oldu. Kastamonu’da 2002 yılında yüzde 31’le başladık. Türkiye, AK Parti ile birlikte o günden bu güne uzun bir yolculuk yaptı. Yüzde 31 olan oyun Kastamonu genelinde yüzde 55’e taşıyan mahalle ve köyler de sizlersiniz. Teşkilatlarımızda görev yapan arkadaşlarımızın da büyük emeği var. Belediye başkanımızın da büyük emeği var. Sandıkların başını bekleyip sandığa sahip çıkan sizlersiniz biz her alanda çok büyük ilerlemeler sağladık. Bu millet bu nedenle bize destek veriyor. Önümüzde bir iki tane çok önemli gelişme var. Birincisi çözüm süreci, ikincisi iç güvenlik yasası. Çözüm sürecinde şehit yakınlarımızı üzecek herhangi bir taviz verilmesi asla söz konusu değildir. Barış ve kardeşlik sürecinde kimseyi incitecek adım atılmamıştır. Bunu siyaset amacı olarak kullanıp istismar eden siyasetçilerimiz vardır” dedi.

“ÇÖZÜM SÜRECİ KAOS ORTAMINDAN KURTULMA SÜRECİDİR”
Çözüm sürecinin yaklaşık 30 yıldır devam eden kaos ortamından kurtulma süreci olduğunu vurgulayan Gülşen, “Biz, bununla ilgili ne zaman olumlu adım atsak, ortalığı karıştıracak bir şeyler sürekli yapılmıştır. Doğu ve Güneydoğu’da 30 yıldır mücadele ettiğimiz güç, o bölgenin insanı değildir. O bölgede aklı çelinen çocuklar vardır. Biz o bölgede Türkiye’nin büyümesini istemeyenlerle mücadele ediyoruz. Bizim Kürtlerle bir sorunumuz yok. Birbirine düşmanlığı olanlar birbirleri arasında asla kız alıp vermez. Türkiye’de 4 milyon Türk-Kürt evliliği vardır. O bölgede yaşayanların bölünmeyle ilgili kesinlikle bir düşüncesi yoktur. Çözüm sürecinin önü sürekli kesilmeye çalışıldı. Türkiye’nin önünü kesmek için operasyonlar yapıldı” diye konuştu.

Kastamonu’da 110 binden fazla aracın bulunduğuna dikkat çeken Gülşen, “Bu, insanların yaşam standartlarının arttığını gösterir. Eskiden bir memur, ev almayı hayal bile edemiyordu. Bu gün karı-koca çalışan bir aile başını sokacak bir ev alabiliyor. Arabasını alabiliyor. Bu yeterli değil. Biz bunu daha ileri taşıyacağız. 2023’e kadar bu durumu daha da düzelteceğiz. Attığımız her adım çocuklarınıza daha güzel bir yarın bırakabilmek için. Somali’de 3 bin tane su kuyusu açtık. 3 milyondan fazla insan buralarda su içiyor. Bu insanların duasıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dimdik ayakta durmaya devam edecek. Bunların hepsi sizin sayenizde oluyor” şeklinde konuştu.
İç Güvenlik Yasası'na da değinen Gülşen, şöyle konuştu: 

“Bu yasa, Türkiye’yi kaosa sürüklemek isteyenlere karşı çıkarılmıştır. Asla demokratik haklara karşı hiçbir şey yoktur. Gösteri ve yürüyüş serbesttir. Ancak yüzünü kapatıp molotof atarak yürüyüş yapılmaz. Türkiye, ‘alan el’ olma durumunda çıkmış ‘veren el’ durumuna gelmiştir. Bu herkesin ortak başarısıdır. Bu başarıda emeği olan sizlere teşekkür ediyorum. Önümüzde kritik bir seçim var. O seçimde sandıklarda ne gibi şeyler yapacağımıza dair bir eğitim alacaksınız. Sandık siyasi partilerin namusudur. Bizim kimsenin oyunda gözümüz yok. Biz kimsenin hakkına talip değiliz. Biz AK Parti’ye gönül verenlerin oylarına sahip çıkmak için orada olacağız. Güçlü Türkiye’nin mimarı AK Partidir. Güçlü Türkiye’yi inşa etmek isteyen herkese bir saldırı vardır.”

“AK PARTİ TÜM DÜNYADA MAZLUMLARININ UMUDU OLMUŞTUR”
AK Parti’nin tüm dünyada mazlumların umudu olduğunu belirten AK Parti Kastamonu İl Başkanı Av. Halil Uluay ise, “Maddi karşılık beklemeden sırf manevi tatmin noktasına talip olarak bizler, partimizin taşra teşkilatını oluşturmaktayız. Bu hizmetin hiçbir maddi karşılığı yoktur. İl ve ilçe başkanlığının maddi karşılığı yoktur. Mahalle ve köy başkanlığının da bir maddi karşılığı yoktur. Ancak, bizler hizmet ettiğimiz davanın karşılığını tüm dünyada mazlumların umudu olması nedeniyle almaktayız” ifadelerini kullandı.

AK Parti’ye oy istenirken dikkat edilmesi gereken konular hakkında bilgi veren Av. Uluay, şunları söyledi: 

“Mahallelerinizde, köylerinizde oy isterken dünyanın birçok bölgesinde tekmelenen, kurşunlanan, aç bırakılan mazlumların, annelerin, çocukların gözyaşlarının dinmesine katkıda bulunacağınızı unutmayın. AK Parti tüm dünya mazlumlarının umudu olmuştur. Bu umut sizlerin çalışmalarıyla perçinlenmiştir. Çalışmalarınız ile tüm dünya mazlumlarının duasını aldığınızı unutmayın. Hepinizi çalışmalarınızdan dolayı tebrik ediyorum. Köylerinize yapılacak bir çeşme ve yolun yanında, dünyadaki mazlumlara katkınız olacağını unutmayın. İlçe başkanlığından sonra mahalle ve köy başkanlığı geliyor. Bizler Genel Merkez’den aldığımız eğitimi sizlere aktarmak durumundayız.”
Toplantıya AK Parti Kastamonu Milletvekili Aday Adayı Mehmet Yıldırım ile AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ahmet Namlı ve ilçe başkanları, mahalle ve köy başkanları katıldı.

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA)