Günaydın 'Arap Turistlere Tanıtacağız'

Vali Şehmus Günyadın, 200'e yakın Arap acentesini Kastamonu'ya davet ederek, şehrin Arap turistlere tanıtılmasını sağlayacaklarını söyledi.

  • 376
Günaydın 'Arap Turistlere Tanıtacağız'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu Sanayici ve İşadamları Derneği (KASİAD) Başkanı Ayhan Arslan, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Vali Şehmus Günaydın’ı makamında ziyaret ederek, 10-13 Mart’ta İstanbul’da düzenlenecek olan Kastamonu Sanayi ve İş Dünyası Zirvesine (KASTEXPO) davet etti.

Ziyarette KASİAD Başkanı Ayhan Arslan, Kastamonulu iş adamlarının artık Türkiye’nin sayılı firmaları arasında yer aldığını belirterek, “Bu zirve ile üzerimize düşen görevi yapmak istiyoruz. Birlikte Kastamonu’yu iyi bir seviyeye taşımak istiyoruz” dedi.

Kastamonulu sanayici olarak her zaman Kastamonu adına yapılacak çalışmalarda destek olmaya hazır olduklarını ifade eden Arslan, “Bizler, her zaman sizlerin yanındayız ve yanınızda da olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Şehmus Günaydın ise, “Her zaman söylediğimiz gibi ‘ben yok, biz varız’ Kastamonu için sloganımız budur. Ben, Kastamonu’nun menfaatine, çıkarına ve yararına her şeyin üzerinde tutmak gerekiyor diye düşünüyorum. Çok güzel bir şehirde yaşıyoruz. Kastamonu’muz, sadece Türkiye’nin değil dünyanın sayılı şehirlerinden bir tanesidir. Çünkü sahip olduğu coğrafi özellikleri, tarihi birikimi, 7 bin yıllık tarihiyle birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olması bizlere, tarihsel bir miras bırakmıştır. Tabii ki bizler, bunların tanıtımını ve bunların Kastamonu ekonomisine katkı verecek noktaya gelebilmesi için hep birlikte çalışmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

Kastamonulu olarak herkesin üzerine düşen görevi ilk öncelikle yapması gerektiğine işaret eden Vali Günaydın, “Kastamonulu iş adamları olarak İstanbul’da önemli bir iştirake ev sahipliği yapacaksınız. Bunların hepsi ilimize, şehrimizi birer katkıdır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Kastamonu’nun bundan sonra hiç geriye bakmadan önüne bakarak ileri yönelik çalışmalar yürütmesi gerektiğine işaret eden Vali Günaydın, bu ayın 15’inde Çin’e bir ziyaret düşündüklerini ifade ederek, şöyle konuştu: “Çin ziyaretinin ardından ara vermeden fuarlarımız olacak. Bizim en çok inandığımız diğer bir noktada Arap turistlerdir. Çünkü bizim, coğrafyamız, bizim bölgemiz Arap turistler için çok ideal bir bölgedir. Bunu Trabzon ve Ordu gibi iller sağlamışken, bizim daha bir mesafe kat edememiş olmamız ciddi bir eksikliğimizdir. Bunu gidermek için de 200’e yakın Arap seyahat acentesini Kastamonu’ya davet ediyoruz. Çünkü buraya bu acenteleri çağırıp, ilimizi güzel bir şekilde tanıttığımız zaman öyle zannediyorum ki turizm noktasında özellikle Arap turist konusunda ciddi bir mesafe alacağız”

(İHA)