Bakan Eker: 'Çözüm Süreci' Türkiye'nin kalkınmasında son derece önemli

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, AK Parti İktidarı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başlatmış olduğu Çözüm Süreci'nin Türkiye'nin kalkınmasında ve gelişmesinde önemli rol oynayacağını söyledi.

  • 553
Bakan Eker: 'Çözüm Süreci' Türkiye'nin kalkınmasında son derece önemli
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, AK Parti İktidarı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın başlatmış olduğu Çözüm Süreci’nin Türkiye’nin kalkınmasında ve gelişmesinde önemli rol oynayacağını söyledi.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker bir dizi ziyaret ve programlara katılma üzere geldiği Yozgat’ta AK Parti Yozgat İl Başkanlığı tarafından Yimpaş AVM salonunda düzenlenen iftar yemeğine katıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, yemek sonrası yaptığı konuşmada İslam ülkelerinde yaşanan sıkıntılara değindi. Bakan Eker, "Türkiye meseleleri konusunda kararlılıkla adamları atıyor, projeler geliştiriyor. Bunlardan bir tanesi de kuşkusuz Türkiye’nin kalkınmasında bir set teşkil eden ve bugüne kadar yüz milyarlarca dolar para kaybına sebep olan ve daha da önemlisi 40 bin vatandaşımızın kaybedilmesine yol açan terör meselesi. Buna rağmen Sayın Başbakanımızın geliştirdiği inisiyatif ve Türkiye’nin neresinde olursa olsun bütün vatandaşlarının birlik ve beraberlik içerisinde, onların bir kardeşlik duygusu içerisinde güzel bir geleceği birlikte inşa edecekleri bir ortama kavuşturma iradesidir." dedi.

Çözüm Süreci'nin Türkiye’nin kalkınmasında, Türkiye’nin değişmesinde son derece önemli olduğunu vurgulayan Bakan Eker, "Türkiye’nin gelişmesinde rahatsız olanlar var, kalkınmasında rahatsız olanlar var. Türkiye’nin tamda on yıllardır ekonomisinin bağımlı olduğu ve sürekli borçlu bulunduğu IMF’ye borcunun son taksitini ödediği Mayıs ayında Türkiye tarihinin en büyük yatırımlarının temellerinin atıldığı, programlarının yapıldığı bir ayda Türkiye maalesef bir kargaşa çıkarılmak suretiyle hükümete zarar verme, engelleme ve Türkiye’nin önündeki projeleri akamete uğratma teşebbüsü var. Ama bunun önemli bir parçası da çözüm sürecini baltalama bir şekilde intibada uğratma teşebbüsüdür. Aynı zamanda bunu engelleme çabası vardır. Ama milletimiz ferasetle, basiretle bunu değerlendirdi ve Sayın Başbakanımızı da, hükümetimizi de bir manada sandıkta verdikleri desteği kamuoyu önüne de çıkartmak suretiyle bütün bu teşebbüsleri geri püskürtmüştür." diye konuştu.

"MISIR’DA 200 KİŞİ KATLEDİLİYOR DEMOKRASİ DİYENLER SESSİZ KALIYOR"

İslam dünyasında yaşanan sıkıntılar, dökülen kanların kendilerini derinden üzdüğünü söyleyen Eker, şunları söyledi: "İslam dünyasına bakıyoruz değerli kardeşlerim. Maalesef kan dökülmesinin haram olduğu bir dinin mensupları arasında çok kez kanın akıtıldığına şahit oluyorum. Bu durum hepimizi son derece rahatsız etmekte, derinden etkilemekte ve yaralamaktadır. Mısır’da darbe oluyor Müslümanlar bunu darbeye karşı olanlar sadece oturmak suretiyle protesto eyleminde bulunuyor. Ama bunların üzerine ateş açılıyor 200 Mısır vatandaşı meydanda katlediliyor. Bakıyoruz ki demokrasiyi kendilerinden başka hiç kimselere yakıştırmayan bir zihni bu durum karşısında sessiz kalıyor. Darbecilere darbeci diyemiyor, katillere katil diyemiyor, saldırganlara saldırgan diyemiyor. Ortada açık bir katliam var ama bu katliamdır bu diyemiyor. Nelerden bahsediyorum işte Avrupa Birliği değerlerinde Kopenhag kriterlerinin birincisi ne. Birincisi demokrasi. Peki demokrasi nerede tezellül eder. Yönetim şekli halk tarafından belirleniyor mu yoksa zorba eşkıyalar tarafından mı idare ediliyor. Eğer seçim varsa eğer seçimle insanlar işbaşına geliyor, seçimle gidiyorsa ve eğer buna bir müdahale oluyorsa seçim olmadan seçilmiş insanlar silah zoruyla görevlerinden askeri tehditle uzaklaştırılıyorsa burada demokrasi yoktur burada darbe vardır."

"DEMOKRASİYE DESTEK VERENLER MISIR KONUSUNDA SINIFTA KALDI"

Avrupa Birliği ülkelerinin Mısır ve diğer İslam dünyasında yaşanan sıkıntılara karşı kayıtsız kalmaması gerektiğini kaydeden Bakan Eker, "Bütün demokratların, bütün demokrasi inananlarının bunlara karşı açıkça durması gerekiyor. Ama burada maalesef demokratlarda, demokrasiye destek verenlerde bu konuda sınıfta kaldı. Katliamlara da katliam diyemediler. Sadece Mısır’da değil, Suriye’de, Arakan da, Filistin’de dünyanın dört bir yanında Müslümanlar bu Ramazan ayını maalesef gözyaşlarıyla yaşamakta. Ülkemiz zalimin karşısında mazlumun yanında yer alıyor. Hükümetimiz gaddarın zalimin karşısında mağdurun yanında yer alıyor ve bunu da her fırsatta, her vesilede açık bir şekilde ifade etmekten de geri durmuyor. Bu bizim insanlık anlayışımız, bi bizim siyaset anlayışımız, bu bizim medeniyet tasavvufumuzun aynı zamanda bir parçası. Biz Türkiye’yi sahip olduğumuz medeniyet tasavvufu içerisinde, birlik ver beraberliğini ve kardeşlik duygularını geliştirerek Türkiye’yi 21. Yüzyıla hazırlıyoruz. 2023 hedefimiz var. 2071 hedefimiz var." şeklinde konuştu.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’da Ramazan ayı ve Kadir Gecesi'nin önemine değindi. Bozdağ, "Kadir Gecesi bizim kabullerimizde göre bin aydan daha kıymetli bir gece. Bu aya kıymetini veren şey aslında insanlığın kadir kıymetini yükseltmek için Cenab-ı Allah’ın gönderdiği Kur'an-ı Kerim’in insanoğluna indirilmeye başlandığı gece olmasıdır. Bu açıdan da son derece anlamlı ve önemli bir gece. O yüzden hepinizin Kadir Gecesini gönülden tebrik ediyorum. Bu gecenin bereketinden hepinizin istifade edeceğinize yürekten inanıyorum. Cenab-ı Allah gerek Ramazan’ın gerekse Kadir Gecesi’nin hürmetine hem Yozgat’ımızı hem Türkiye’mizin her bir yanında ki insanımızı hem bütün Müslümanları hem de bütün insanlığı daha iyi günler görecek şekilde ileriye taşısın istiyorum." dedi.