Çorum Dodurga'da 3 hektarlık orman alanı yandı

Çorum'un Dodurga ilçesinde anız yakılırken alevlerin sıçraması sonucu çıkan orman yangınında 3 hektarlık alan zarar gördü.

  • 608
Çorum Dodurga'da 3 hektarlık orman alanı yandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Çorum'un Dodurga ilçesinde anız yakılırken alevlerin sıçraması sonucu çıkan orman yangınında 3 hektarlık alan zarar gördü. Yangını kontrol altına alma çalışmaları sürüyor.

Dodurga'nın Kışladeresi mevkiinde ormana yakın bir tarlada anız yangını çıktı. Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyen yangın ormanlık alana sıçradı. Yangını gören köylüler jandarma ve itfaiye ekiplerine haber vererek yardım istedi. Çorum Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri ile Dodurga, Osmancık, İskilip ve Oğuzlar ilçelerinden itfaiye ve arazözlerle yangına müdahale edildi. Bölgeye Çorum, Dodurga, Osmancık, İskilip, Oğuzlar ilçelerinden ekipler de sevk edildi.

Yaklaşık 3 hektarlık alanın zarar gördüğünü belirten Çorum Orman İşletme Müdürü Osman Erişen yol sıkıntısından dolayı her noktaya ulaşamadıklarını söyledi. Henüz kontrol altına alınamayan yangını çok sayıda itfaiye, arazöz ve köylü söndürmeye çalışıyor. Yangının diğer alanlara sıçramaması için yoğun şekilde çalışan ekiplere Amasya’dan da takviye arazöz istendiği belirtildi.