Mısır'da rehin tutulan şoför babalarını bayramda yanlarında istiyorlar

Suudi Arabistan'dan dönerken gemiye binmek için geldikleri Mısır Port Said Limanı'nda, SİSA adlı gemicilik şirketi tarafından rehin alınan 98 TIR şoförünün durumu belirsizliğini koruyor.

  • 454
Mısır'da rehin tutulan şoför babalarını bayramda yanlarında istiyorlar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Suudi Arabistan’dan dönerken gemiye binmek için geldikleri Mısır Port Said Limanı'nda, SİSA adlı gemicilik şirketi tarafından rehin alınan 98 TIR şoförünün durumu belirsizliğini koruyor. SİSA'dan alacağı olduğunu iddia eden SİSA'nın Mısır acentesinin Türk şoförler ve TIR’ları karşılığında 2 milyon 700 bin dolar istediği öğrenildi. Sürücülerin Hatay’daki aileleri ise perişan durumda, devlet yetkililerine seslenerek sorunun bir an önce çözümlenmesini bekliyor.

Hatice Demir, 36 günden bu yana Mısır’da rehin olan TIR sürücüsü Vahit Demir’in artık evine dönmesini istiyor. 6 çocuğunun babalarının sefere gitmelerine alışkın olduklarını belirterek, “Babamızın rehin tutulduğunu öğrendik. Ramazan ayı bitmek üzere, bayram geliyor. Geçimimizi şoförlük yaparak kazanıyor. Bayramda yanımızda olmasını istiyoruz.” dedi. TIR şoförünün annesi Habibe Demir de oğlunu istediğini belirterek, “Çocuklar her gün soruyor, ağlıyor, babalarını istiyorlar.” diye konuştu.

Bir diğer şoförün ailesinde ise 11 çocuk bulunuyor. Anneleri çocukları tarlaya çalışmaya giderken 11 çocuk babalarına kavuşacakları günü bekliyor. Süleyman Ezer'nin halen Mısır’da rehin tutulan 98 TIR şoföründen biri olduğunu söyleyen oğlu Salih Ezer, babasını özlediklerini ifade etti. Kızı Meryem ise şöyle dedi: "36 gün oldu ve babam hala rehin. Özledik. Bayram da geliyor. Her çocuk babasının elini öperken biz onları izleyeceğiz. Babamızın suçu da yok cezası da yok. Gittikleri geminin borcu yüzünden sıkıntıyı biz çekiyoruz.” dedi.

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Şanverdi, UND heyetinin bir hafta boyunca Mısır’da temaslarda bulunduğunu, ancak olumlu sonuç alınamadığını söyledi. SİSA’dan alacağı olduğunu iddia eden acentenin şimdi 2 milyon 700 bin dolar karşılığında şoförleri ve araçları bırakacağını bildirdiğini aktaran Şanverdi, "Tamamen olayın dışında olan araç ve şoförler mağdur. Hükümetimizden arkadaşlarımızın Türkiye'ye gelmeleri için yardımcı olunmasını istiyoruz.” diye konuştu.