Muhalifler PYD'nin ana karargahı Kobani'ye saldırı hazırlığında

Suriye'nin kuzeyinde PYD ile El Kaide bağlantılı Nusra Cephesi güçleri arasındaki çatışmalar yer yer tüm şiddeti ile sürerken Esed'e karşı savaşan diğer muhalif örgütler yayınladıkları ortak bir bildiriyle PYD ve PKK'nın ana karargâhı...

  • 605
Muhalifler PYD'nin ana karargahı Kobani'ye saldırı hazırlığında
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Suriye’nin kuzeyinde PYD ile El Kaide bağlantılı Nusra Cephesi güçleri arasındaki çatışmalar yer yer tüm şiddeti ile sürerken Esed’e karşı savaşan diğer muhalif örgütler yayınladıkları ortak bir bildiriyle PYD ve PKK’nın ana karargâhı olarak bilinen Kobani’yi kuşatarak yeni bir şiddetli saldırı başlatacaklarını duyurdu.

Suriye’de Esed’e karşı savaşan Liva Tevhid, Liva Cundurrahman, Irak-Şam İslam Devleti, Ahraruş Şam, Ashabulyemin, Liva Yermuk, Ahrar Şam savaşçıları ve diğer muhalif örgütler yayınladıkları ortak bir bildiriyle PYD’nin Kürt halkının değil, rejiminin hizmetinde bir örgüt olduğunu ve Kobani’ye yapılacak saldırı ve kuşatmada Nusra Cephesi'nin yanında yer alacaklarını duyurdu. PKK/PYD’ ye karşı birleşen örgütler, amaçlarının Kobani kentine yönelik olarak tam bir kuşatmayı başlatma ve işbirlikçi örgütün her türlü ihanetini engellemek ve Suriye’nin kuzeyinde yer alan Manbij, Haseke, Jerablus, askeri güzergâhındaki tüm PKK/PYD kontrol noktalarını temizlemek olduğunu belirtti. Yapılan duyurunun ardından başta Suriye’nin Haseke kenti olmak üzere Rakka, Manbij, Jerablus ve Halep’ten yaklaşık 3 bin ağır silahlı araç konvoyunun Türkiye sınırında bulunan Kobani'ye hareket ettiği öğrenildi.

Öte yandan Ceylanpınar’ın Resulayn, Akçakale’nin TelAbyad sınırı karşısında yaşanan şiddetli çatışmaların Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine bağlı Mürşitpınar sınırının sıfır noktasında bulunan Kobani’ye sıçraması ihtimaline karşılık PKK’nın acil kodu ile tüm birliklerini Kobani kırsalında bulunan köylere kaydırarak mevzilendiği öğrenildi. Kobani çevresi köylerde ağır silah ve doçkalarla mevzilenen PKK’lıların buradaki Kürt köylerini boşalttığı iddia edildi.