Öcalan'dan 'süreç tek taraflı yürümez' mesajı

Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan, ağabeyi ile görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, 'Bu süreç tek taraflı yürümez, yürümez de. En kısa zamanda avukatlarla heyetin adaya gitmesi gerekir.' dedi.

  • 533
Öcalan'dan 'süreç tek taraflı yürümez' mesajı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan, ağabeyi ile görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, "Bu süreç tek taraflı yürümez, yürümez de. En kısa zamanda avukatlarla heyetin adaya gitmesi gerekir." dedi.

Sabah saatlerinde, diğer mahkum Cumali Karsu'nun yakını Hanifi Karsu ile birlikte Gemlik İlçe Jandarma Komutanlığı'ndan İmralı adasına giden Mehmet Öcalan, saat 19.00'da döndü. Gemlik'te gazetecilere açıklamalarda bulunan Mehmet Öcalan, kardeşinin, "Süreç çok hassas, bu böyle bilinmeli. Tek taraflı süreç yürümez. Herhangi bir şey olursa iki taraflı olmalı. Ben ve Abdullah Öcalan 6 aydır bununla ilgili gerekli katkıyı sunduk. Bu süreç tek taraflı yürümez, yürümez de. En kısa zamanda avukatlarla heyetin adaya gitmesi gerekir." dediğini aktardı.

Kardeşinin, Suriye'deki durum hakkında ise "Suriye'deki ElKaide'nin yaptığı insanlığa sağmayacak katliamdır. Herkesin iyi bilmesi gerekmektedir. Bunların ne Orta Doğu'yu ne Türkiye'ye bir fayda getirmeyeceğini, dünyanın başına bela olduklarını bilinmesi gerekir." dediğini ifade etti. Kardeş Öcalan, daha sonra Gemlik'ten ayrıldı.