Sahte para ile internet üzerinden cep telefonu alan şebekenin 2 üyesi yakalandı

İzmir'de, internet üzerinden sahte para ile cep telefonu alan bir şebekenin iki üyesi yakalandı. İstanbul merkezli şebeke üyelerinin iç çamaşırlarında getirdikleri sahte paraların anlaşılmaması için buluşmayı ve alışverişi akşam saatlerinde...

  • 426
Sahte para ile internet üzerinden cep telefonu alan şebekenin 2 üyesi yakalandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İzmir'de, internet üzerinden sahte para ile cep telefonu alan bir şebekenin iki üyesi yakalandı. İstanbul merkezli şebeke üyelerinin iç çamaşırlarında getirdikleri sahte paraların anlaşılmaması için buluşmayı ve alışverişi akşam saatlerinde gerçekleştirdiği öğrenildi.

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri İzmir’de son günlerde artan sahte para olayları üzerine çalışma başlattı. Yapılan araştırmalar sonucunda internet üzerinden bazı alışveriş sitelerine ilan veren vatandaşların alıcı olarak gelen şahıslar tarafından sahte para verilerek dolandırıldığını belirledi. Şebeke üyelerinin buluşma noktalarına ise akşam saatlerinde gelip paranın sahte olduğunun anlaşılmaması için karanlıktan faydalandıkları tespit edildi. Ekipler, şebeke üyesi şahısların İstanbul’dan tekrar gelerek İzmir’de internet üzerinden ilan veren bir şahıstan telefon alacağı bilgisine ulaştı. Operasyon için düğmeye basan ekipler, alıcı kılığındaki şahısların arabasını İzmir girişinde takibe aldı. Yüklü miktarda sahte para ile İzmir’e gelen şahıslar, internet üzerinden ilan veren şahısla Eşrefpaşa semtinde buluştu. Bu noktaya kadar önlem alan polis ekipleri, alışverişin ardından şebeke üyesi E.B. (29) ve U.E. (48) isimli iki kişiyi gözaltına aldı. Yapılan operasyon sonucu gözaltına alınan U.E.’nin üst aramasında iç çamaşırına gizlenmiş olarak, 304 adet sahte 100’lük banknot ile 200’lük banknot ele geçirildi. U.E. ve E.B., işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.