Somali'de şehit olan polis toprağa verildi

Somali'nin başkenti Mogadişu'da Türk büyükelçiliğine yapılan saldırıda şehit olan Özel Harekât polisi Sinan Yılmaz(42) memleketi Tokat'ın Erbaa ilçesi Çamdibi köyünde toprağa verildi.

  • 1136
Somali'de şehit olan polis toprağa verildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Somali’nin başkenti Mogadişu’da Türk büyükelçiliğine yapılan saldırıda şehit olan Özel Harekât polisi Sinan Yılmaz(42) memleketi Tokat’ın Erbaa ilçesi Çamdibi köyünde toprağa verildi.

Amasya’ya getirilen şehidin naaşı Amasya Emniyet Müdürlüğü önünde yapılan törenin ardından Erbaa ilçesine getirildi. Erbaa Merkez Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından naaşı, defin için Çamdibi köyüne götürüldü. Cenaze törenine İçişleri Bakanı Muammer Güler, Tokat Valisi Mustafa Taşkesen, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar ile çok sayıda kurum amiri ve mülki erkan katıldı.

EMEKLİ OLUNCA OTURMAK İÇİN EV YAPTIRMIŞTI

Şehit polis, emekli olunca oturmak için yaptırdığı evinin tam karşısında bulunan mezarlığa defnedildi. 19 yıllık polis memuru olan Yılmaz’ın Berk(16), Mert(14) ve Melek Nur(4) adında 3 çocuğu bulunuyo. Şehit polis Yılmaz’ın daha önce Ordu’da görev yaptığı, bir yıl önce oğlu Berk Yılmaz’ın Amasya Alptekin Anadolu Lisesi’ni kazanması sebebiyle Ordu’dan Amasya iline tayin isteyerek geldiği belirtildi. Köye en son iki ay önce geldiği öğrenilen Sinan Yılmaz’ın köylüleri tarafından çok sevilen biri olduğu ifade edildi.

"TERÖRÜN ÇİRKİN YÜZÜ İÇERDE DE DIŞARDA DA AYNI"

Defin sonrasında tabuta sarılan bayrak, İçişleri Bakanı Muammer Güler tarafından şehidin eşi Ümmüye Kusat Yılmaz’a teslim edildi. Burada basın mensuplarına açıklama yapan Güler şöyle konuştu: "Bir kez daha gördük ki terör isterse içerde, isterse dışarıda olsun, kimden nereden ve nereden gelirse gelsin menfur, alçak yüzü yine ortaya çıkıyor. Bu kardeşimiz kahramanca görevini yaptı. Oradaki diğer 10 arkadaşına kahramanca göğsünü siper ederek korudu. Daha büyük bir olaya sebep vermeden maalesef hayatını orada feda etti. Orada kahramanca mücadele eden arkadaşlarını da ayrıca onların mücadelesini de tebrik ediyorum. Yaralı olanlara acil şifalar diliyorum. Bizim insani bir görevimizi oradaki insanlara yaparken onları kast eden bir harekettir. Amacına ulaşması mümkün değildir. Bizim mazlumun yanında olmamıza, zalimin karşısında olmamıza asla bir sekte vermeyecektir. Bununda herkes tarafından bilinmesini istiyorum; bu ne insanlığa ne İslam’a sığmayan bir harekettir."