Gündem Gazetesi, Yayın Hayatına Başladı

Kastamonu'da günlük olarak yayınlanmaya başlayan Gündem Gazetesi, ilk sayısını çıkardı.

  • 876
Gündem Gazetesi, Yayın Hayatına Başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et


Kastamonu’da 7 tane günlük gazetenin ardından 8’inci günlük gazete olarak yayın hayatına başlayan Gündem Gazetesi, ilk sayısında okuyucularına sur manşetten ‘Merhaba Kastamonu’ diye yayın hayatını duyurdu.

Kastamonu Gündem Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Ceyhun Hüseyinoğlu, yeni yılın ve yayın hayatının ilk günlerinde, gerek şehirde gerekse şehir dışında yaşayan tüm Kastamonulu vatandaşlara, Kastamonu’ya gönül veren ve hizmet eden herkesi selamladıklarını ifade ederek, “Bilindiği özere ilimiz tarih boyunca Anadolu uygarlıklarının en önemli merkezlerinden biri olmuştur. Dünyaya hükmeden bir imparatorluğun yükünü çeken vilayetlerinden biri olan Kastamonu, vatanına bağlılığını ve sadakatini İstiklal mücadelesinde gösterdiği fedakârlıklarıyla ispatlamıştır. İstiklal yolunda şehit olan Şerife Bacı ve o dönemin şartlarında bir ozanımızın dilinden dökülen Çanakkale türkümüz ilimizin sembolü haline gelmiştir. Ne yazık ki ilerleyen yıllarda fedakar Anadolu şehirleri hakkettiği ilgi ve desteği çokta fazla göremedi. Kastamonu, bir zamanlar emsalleri olan şehirlerin kat be kat gerisinde kaldı ve ülkenin en çok göç veren illerinden biri haline geldi” dedi.

Son zamanlarda kabuğunu kırarak Türkiye’nin gelişmesine ayak uydurmaya çalışan Kastamonu’nun tarihin tekerrürden ibaret olduğunu ve ışığının tekrar parlayabileceğini gösterme çabasına girdiğini belirten Hüseyinoğlu, “Bizde Kastamonu Gündem Gazetesi olarak bu amaç, talep, eleştiri ve habercilik anlayışımızla destek olmaya çalışacağız. Yayın hayatımız boyunca objektif ve tarafsız habercilik anlayışı gazetemizin felsefesi olacaktır. Bu noktada tutacağımız tek taraf; Kastamonu'nun hedeflerine bir adım daha yaklaşma çabasıdır” diye konuştu.

Hüseyinoğlu, şöyle konuştu. “Yayın politikamızı, çalışkan habercilik anlayışımız ile birlikte cesur ve kararlı yorumlarımızla harmanlanmış şekilde oluşturacağız. Aynı zamanda siz değerli okurlarımızın görüş ve tavsiyelerini değerlendirerek yayın kalitemizi en üst seviyeye taşımayı hedefliyoruz. Vizyonumuzu ve misyonumuzu özetlemeye çalışacağımız, Kastamonu'nun yeni ' sesi Kastamonu Gündem Gazetemizin şehrimize hayırlar getirmesi dileğiyle siz okurlarımızı saygıyla selamlıyoruz. Gazetemiz adına 2015 yılının tüm Kastamonu halkı için yemliklerle ve başarılarla dolu bir yıl olmasını diliyoruz”

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA)