100 çocuk erkekliğe adım attı

Damladan Deryaya Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, geçtiğimiz Cumartesi günü Atatürk Spor Salonu'nda muhteşem bir organizasyona ev sahipliği yaptı.

  • 869
100 çocuk erkekliğe adım attı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dernek, kuruluşunun 10’uncu yılında ihtiyaç sahibi 100 çocuğu sünnet ettirdi. Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleşen sünnet şöleninde Hüseyin Goncagül ve Çocuk Tiyatro Ekibi gösteri sundu.

“YARDIM YELPAZEMİZ OLDUKÇA GENİŞ”
Yapılan sünnet şöleni hakkında açıklamada bulunan Damladan Deryaya Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Kastamonu Şube Başkanı Saadet Yüksel, “10 yıl önce mazlum ve mağdurların dertlerine derman olabilmek, yaralarını sarabilmek üzere yola çıktık. Niyetimiz damlalarımızla büyüyüp deryaları oluşturabilmekti. Mağduriyetini tespit ettiğimiz kardeşlerimizin talepleri doğrultusunda ihtiyaçlarını gideriyoruz. Bu nedenle yardım yelpazemiz oldukça geniş. Gıda yardımı, sağlık yardımı, ev eşyası ve giyecek yardımı, eğitim yardımı gibi yaptığımız rutin yardımlar sürekli devam ediyor. Bunun yanında savaşlar ve doğal afetler söz konusu olduğunda yardım elimiz Kastamonu’dan o bölgelere uzanıyor.  Savaş bölgelerindeki yetimlerimize elimizi uzattık. Zalimin zulmü altında inleyen kardeşlerimize yardımlarımızı ulaştırdık. Pakistan’daki sel felaketinden dolayı oradaki kardeşlerimize kalıcı konutlar konusunda yardım ettik, gıda ve battaniye gönderdik. Ülkemizde yaşanan doğal afetlerden biri olan Van Depreminde ilk 3 gün içinde 1 TIR dolusu yardımı bizzat götürerek orada dağıttık. Kan bağışına dikkat çekmek için Kızılay’la birlikte Kan bağışı Kampanyası düzenledik.

‘YETİMLER HEP GÜLSÜN’
Projelerimizden birisi ise yıllardır sürdürdüğümüz ‘Yetimler Hep Gülsün’ çalışmamız. Üniversiteli gönüllü gençlerimizle birlikte bazen dernek binamızda bazen de dışarıda çeşitli yerlerde gerçekleştirdiğimiz faaliyetlerle haftalık çalışmalarımız devam ediyor. Afrika’daki susuzluğa bir nebze olsun yardımcı olabilmek adına Su Kuyuları açtırdık. Kamerun, Çad, Kenya, Somali ve Etiyopya’da birer, Bangladeş sınırındaki Arakan Kampında 2 olmak üzere Afrika’da toplam 6 su kuyusu açtırdık. Kadınların üretime yönelik gelişimlerine destek olabilmek için çeşitli kurslar düzenledik” dedi.

“UNUTULMAZ BİR GÜN YAŞANDI”
İhtiyaç sahiplerinin yanında olmaya devam edeceklerini ve herkesin yaralarını sarmaya çalışacaklarını vurgulayan Yüksel, “Atatürk Spor Salonu’nda 100 çocuğumuz için şölen düzenledik. Çocuklarımız, Hüseyin Goncagül ve Çocuk Tiyatro Ekibinin gösterisiyle eğlendiler. Hacivat-Karagöz, Kukla, jonklör, illüzyon ve çok sayıda yapılan gösterilerle unutulmaz bir gün yaşandı. Sünnet Şölenimizi gerçekleştirmemizde bizlerden yardımını esirgemeyen İl Sağlık Müdürü Sadettin Yazıcı’ya, Devlet Hastanesi Başhekimi Serdar Bozkurt ve değerli ekibine, İl Gençlik ve Spor Müdürü Reşat Asrak’a, Özel Anadolu Hastaneleri yönetimi nezninde Başhekim İsmail Kırgeç ve değerli ekibine, Kastamonu Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu ve tüm birimlerine, Türk Hava Yolları Kastamonu İl Müdürü Savaş Karaçam’a, AK Parti İl Başkanı Doğan Ünlü’ye, Milliyetçi Hareket Partisi Başkanı Yüksel Aydın’a, Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil’e, çok değerli bağışçılarımıza ve Tosya Ahi Yaren Mehter Takımına katkılarından dolayı çok teşekkür ederiz” diye konuştu.