112 Acil Servis Ekipleri, 'Yaşama Yol Ver' standı açtı

Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Haftası münasebetiyle "Yaşama Yol Ver' Projesi'nin tanıtım standı açıldı.

  • 1359
112 Acil Servis Ekipleri, 'Yaşama Yol Ver' standı açtı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

112 Acil Sağlık Hattı’nın gereksiz yere meşgul etmeyelim.

Barutçuoğlu Alışveriş Merkezi’nde stant açan 112 Acil Sağlık Müdürlüğü personelleri yoldan geçen araçları ve vatandaşları bilgilendirerek, broşür, şapka, araç koku giderici hediye etti.

Acil Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü İsmail Hakkı Demir yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığı tarafından sağlık hizmetlerinin ulaşılabilirliğinin ve kalitesinin arttırılmasına yönelik çalışmalar kapsamında 112 Acil Çağrı Hattının gereksiz aranmasının önlenmesi ve trafikte ambulansın geçiş önceliğine özen gösterilmesi amacıyla toplumsal farkındalığın artırılması amacıyla kampanya başlatıldığını söyledi.

Kastamonu il genelinde 112 Acil Sağlık Hizmetleri olarak 7 gün 24 saat görev başında olduklarını kaydeden İsmail Hakkı Demir: “Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonlarımız tarafından 2016 yılında 241 bin çağrıya cevap verilmiş, 28 bin 238 çağrıya ise görevlendirme yapılmıştır. Üzülerek ifade etmek gerekir ki asılsız ihbar oranımız yüzde 90 seviyesinde bulunuyor. 2015 yılında cevap verilen 271 bin 278 çağrıdan 31 bin 112 çağrıya yönlendirme yapmıştık. Gelen çağrı ile görevlendirme yapılan çağrıya baktığımızda asılsız ihbarların ne denli büyük olduğu görülmektedir. 112 acil telefonlarının gereksiz yere meşgul edilmemesi gerekiyor. Bir gün 112 acil hizmetlerine bizim veya bir yakınımızın ihtiyacı olacağını unutmayalım. Bu konuda mutlaka daha duyarlı olalım” dedi.

Gün sayısına düşen vaka sayılarında da yıllara göre bir düşüş olduğunu belirten Acil Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü İsmail Hakkı Demir, Kastamonu il genelinde 2016 yılında gün başına düşen vaka sayısının 77 vaka olduğunu, bu rakamın 2015 yılında 85, 2014 yılında ise 78 olduğuna dikkat çekti.

Kampanya çerçevesinde farkındalığın oluşturulması amacıyla İl Sağlık Müdürlüğü tarafından anaokulları, ilk ve ortaokullarda bilgilendirme çalışmaları ile eğitimler düzenlediklerini dile getiren Demir, 112 Acil Sağlık Hattı’nın gereksiz yere meşgul edilmemesi için daha fazla çalışma yapacaklarını kaydetti.

Kazım BOLAT