15 Temmuz Demokrasi Kahramanları Kastamonu'da

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 'Tecrübe Konuşuyor İçimizdeki Kahramanlar' projesi çerçevesinde hazırlanan 40. program  Kastamonu'da gerçekleştirildi.

  • 2206
15 Temmuz Demokrasi Kahramanları Kastamonu'da
TAKİP ET Google News ile Takip Et

15 Temmuz Şehitleri anısına Kastamonu Belediyesi Konferans Salonunda düzenlenen ve Moderatörlügünü İsmail Hakkı’nın yaptığı program, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı, Kuran-ı Kerim okunması, 15 Temmuz akşamında Türkiye genelinde yaşanan görüntülerin izlenilmesi ile devam etti.

Büyük bir katılımın gerçekleştiği programa Vali Mesut Yıldırım, Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Vali Yardımcısı Şenol Kaya, Kastamonu eski Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen, İl Emniyet Müdürü Metin Turgay Karabulak, Ak Parti İl Başkanı Halil Uluay, 15 Temmuz Kahramanlarından Ayla Aşkın, Mehmet Şükrü Kıntaş, Emre Ev, çok sayıda öğrenci ve vatandaş katıldı.

15 Temmuz 2016 Cuma gecesi ülkemizde meydana gelen darbe girişiminde Cumhurbaşkanımızın çağrısı ile sokağa dökülen kahramanlarımızın o gece yaşadıklarını, hislerini ve duygularını paylaştıkları “Tecrübe Konuşuyor İçimizdeki Kahramanlar” isimli programda, darbe girişiminin bertaraf edilmesinde büyük yararlılık gösteren ve İstanbul’da gazi olan Mehmet Şükrü Kıntaş ve Ayla Aşkın ile İzmir’de askerlik yaptığı sırada darbe girişimine direnen Emre Ev o gece yaşadıklarını katılımcılara anlattı.

Sanatçı Üzeyir Aktulum 15 Temmuz'da yaşanan olaylar üzerine yazdığı 'Evladı Fatihan' isimli türküyü seslendirdi. Dursun Ali Erzincanlı’nın, şehit Astsubay Ömer Halisdemir'e hitaben yazdığı "Otuz Kuş" isimli şiiri salonda duygusal anların yaşanmasına sebep oldu.

Programda, Kum Boyama Sanatçısı Veysel Çelikdemir, 15 Temmuz darbe girişimi gecesinde şehit düşen vatandaşların anısına hazırlayıp sunduğu anlamlı karelerden oluşan kum gösterisi  büyük bir ilgiyle izlendi.

Saygıdeğer Kastamonulular, teminatımız, umudumuz, sevgili gençler diye hitap ederek sözlerine başlayan Vali Mesut Yıldırım “Yakın bir tarihte 15 Temmuzda yaşadığımız bu pür duyguları farklı gözlerle bu dehşeti yaşamış insanların gözünden, dilinden daha da aydınlanacağımız bir şekilde dinleyerek, yeniden bu duyguları yaşayacağız. Biz çizgi romanlarda, masallarda kaldığını zannettiğimiz kahramanlarımızın aslında içimizde olduğunu, sadece gerektiğinde ortaya çıkmak üzere her an hazır beklediğini gördük, yaşadık. Bu milletin cesaretinden, ferasetinden, yiğitliğinden, vatan sevgisinden hiç kimsenin kuşku duymaması gerekiyor ve bunu da en iyi düşmanlarımızın bilmesi gerekiyor. Hiçbir saldırı hiçbir kalkışma, hiçbir ihanet; bu ülke insanının, bu millete, bu vatana, şanlı bayrağımıza olan sevgisinden ve inancından vazgeçiremeyecektir. Vatanımızın bekası, milletimizin birlik ve bütünlüğü uğruna 15 Temmuz gecesi canını feda eden bütün şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi ise şükranla anıyorum. Bu çerçevede bu programı düzenleyen bu kahramanlarımızı da bugün bizimle buluşturan Gençlik ve Spor Bakanlığımıza, emeği geçen tüm vatandaşlarımıza huzurlarınızda teşekkür ediyorum hepinizi sevgiyle saygıyla selamlıyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Yıldırım, Başkan  Babaş ve Kastamonu eski Milletvekili Gülşen tarafından, 15 Temmuz kahramanlarına ve programa katkıda bulunanlara  Türk Bayrağı ile Kastamonu’ya özgü çeşitli hediyeler verilirken, Gençlik ve Spor Bakanlığı özel plaketi  ile Türk Bayrağı da  Vali Mesut Yıldırım ve  Belediye Başkanı Tahsin Babaş’a takdim edildi.

Program, 15 Temmuz Kahramanları ile toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi. 
 
Kastamonu Valiliği