19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı mesajları

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle yayımlanan mesajlar.

  • 1509
19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı mesajları
TAKİP ET Google News ile Takip Et

KASTAMONU VALİSİ YAŞAR KARADENİZ'İN MESAJI

Türk milletinin kendi özgür iradesine, istiklal ve istikbaline her koşulda sahip çıkacağını tüm dünyaya bir kez daha ilan ettiği 19 Mayıs 1919 tarihinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkmasıyla  yakılan istiklal meşalesi, milletimiz için bağımsızlığın müjdecisi olmuş, birlik ve beraberlik içersinde, azim, cesaret, kararlılık ve inançla  verilen o eşsiz mücadele, Cumhuriyetimizin kurulmasıyla taçlandırılmıştır.

Milli Mücadelemizin 100. yıldönümünü kutladığımız bugün, Kurtuluş savaşımızı zafere ulaştıran inanç, irade ve kararlılığını aynı şekilde muhafaza ettiren gençlerimize 19 Mayıs  tarihinin  Gençlik ve Spor Bayramı olarak armağan edilmesi, Millet olarak gelecek genç nesillere  verilen önemin ifadesidir. İstiklal şuuruyla yetişen gençlerimiz tarihlerine sahip çıkmaları, milli değerlerine bağlılıkları, her açıdan nitelikli ve donanımlı olmaları sayesinde ülkemizi muassır medeniyetler seviyesinin üzerine taşımada temel unsur konumundadırlar.

Gençlik bir milletin geleceğidir. Tarih boyunca toplumları ayakta tutan en büyük güç olan genç kuşakların yetişmesine hassasiyet göstererek onlara  önem veren ülkeler daima hedeflerine ulaşmışlardır. İşte bu nedenle bizler, geleceğimizin teminatı, umudumuz ve tüm imkanlarımızla kendilerine destek verdiğimiz gençlerimizin, ecdat yadigarı olan bu  vatanımızı en iyi biçimde koruyacaklarına, istiklal ve istikbalimize yarın da gururla sahip çıkacaklarına  inanıyoruz.

Bugün daha da geliştirilen projelerle devletimizin imkanları doğrultusunda gençlerimiz, ilimiz genelinde yapılan bir çok modern spor tesislerinde sağlanan ulaşım ve kolaylıklarla sistemli bir şekilde sporla birlikte eğitimlerini devam ettirme olanağı sağlanarak yetiştirilmiş olup, ulusal ve uluslararası rekabette önemli bir faktör olan spor müsabakalarında bayrağımızı göndere çektiren  başarılı sporcularımız hem ilimizin hem de ülkemizin adını tüm dünyaya duyurarak, başarılara imza atmışlardır.

Bu düşüncelerle; bütün vatandaşlarımızın, sevgili gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın 100. yıldönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere İstiklal Savaşının tüm kahramanlarını ve şehitlerimizi saygı, şükran ve rahmetle yad ediyorum.

AK PARTİ KASTAMONU MİLLETVEKİLİ METİN ÇELİK'İN MESAJI

İstiklal mücadelemizin sembolü olan 19 Mayıs'ın Gençlik ve Spor Bayramı olarak ilan edilmesi, geleceğimizin teminatı ve umudumuz olan gençlere verilen önemin göstergesidir.

İstiklal şuuruyla yetişen gençlerimiz, tarihlerine sahip çıkmaları, milli değerlerine bağlılıkları, her açıdan nitelikli ve donanımlı olmaları sayesinde, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine taşımada temel unsur konumundadırlar.

Bizler, gençlerimize siyasette ve devlet yönetiminde de duyduğumuz güvenin somut bir göstergesi olarak ülkemizde seçilme yaşını da 18’e indirmiş olmanın gururunu yaşıyoruz.

Kurtuluş Savaşı'mızı zafere ulaştıran irade, kararlılık ve inancı, gençlerimizin aynen muhafaza ettiklerini görmekten mutluluk duyuyoruz.

Bizler, tüm imkanlarımızla kendilerine destek verdiğimiz gençlerimizin, ecdat yadigarı olan bu aziz vatanımızı en iyi biçimde koruyacaklarına, istiklal ve istikbalimize gerektiğinde canları pahasına sahip çıkacaklarına inanıyoruz.

Bu düşüncelerle Milli Mücadelenin 100. Yılında 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanımız için mücadele eden tüm kahramanları rahmetle yad ediyor, tüm gençlerimizi ve aziz milletimizi en kalbi duygularımla selamlıyorum.

CHP KASTAMONU MİLLETVEKİLİ HASAN BALTACI'NIN MESAJI

Bugün ülkemizin kurtarıcısı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, Ulusal Kurtuluş Savaşımızı başlatmak, kurtuluşa giden yolu açmak için 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkışının 100. yılını kutluyoruz.

19 Mayıs 1919’da atılan bu tarihi adım halkımızın ulusal egemenliğine dayanan, tam bağımsız ve özgür yaşama iradesinin de simgesidir. 

Samsun’da başlayan bağımsızlık mücadelemiz, emperyalizm karşısında ezilen uluslara da örnek olmuş, dünyanın çehresini değiştirmiştir. Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye için aydınlık bir yol açmış, çağdaş uygarlık hedefini göstermiş, modern Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceğini gençlere emanet etmiştir. Atatürk ilkelerini ve Cumhuriyetin kurucu değerlerini yarınlara taşıyacak yine gençlerimiz olacaktır. 

Bugün tek adam rejimi kurarak, halkımızın özgürlüğünü gasp ederek, halkın iradesini yok sayarak, baskı ve zorbalıkla kendi rejimlerini kuracağını düşünenler amaçlarına ulaşamayacaktır.

Bize düşen görev gençlerimizi işsizliğe ve yoksulluğa mahkûm eden, onların yaratıcılıklarını baskı altına alan, özgürlüklerinin önüne setler ören, şiddetin ve ayrımcılığın içerisine çeken her türlü politika ve uygulamaya karşı mücadele etmektir.

Demokrasiye, laikliğe, tam bağımsızlığa, insan haklarına, barışa ve özgürlüğe olan inancımızı güçlü sesimizle ülkemizin her yerinde coşku içinde alanlarda duyuracağız. 

Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Kurtuluş Savaşımıza katılmış tüm ulusal kahramanlarımızı rahmet ve şükranla anıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle özgür ve demokratik geleceğimizin mimarı gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Spor bayramını kutluyor; sevgilerimi sunuyorum.

KASTAMONU BELEDİYE BAŞKANI RAHMİ GALİP VİDİNLİOĞLU'NUN MESAJI

Türk Milleti'nin kaderi 19 Mayıs 1919 tarihindeki millî mücadeleyle değişmeye başlamıştır. Bu mücadeleyle milletimiz, düşman boyunduruğu altına girmeyi reddederek hürriyeti tercih etmiştir. Yokluk ve bütün imkânsızlıklar altında milletçe verilen bu önemli ve büyük mücadele azim ve kararlılıkla sonuçlanmış. İşgal kuvvetleri karşısında vatanın bütünlüğü, milletin bağımsızlığı tarihte eşine az rastlanır bir duyguyla savunulmuştur. Bunun sonucunda düşman, topraklarımızı bir daha girmemek üzere terk etmiştir. Bütün imkânsızlıklara rağmen özgürlüğünü asla yitirmek istemeyen büyük Türk milletinin, hürriyetini destanla yazdığı bu anlamlı günün 100. yıl dönümünü kutluyor olmanın coşkusunu ve gururunu yaşıyoruz.

19 Mayıs, yok edilmek istenen bir milletin var olma yolundaki güneşi olmuştur. Cumhuriyetimizin kurucusu büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Ben 19 Mayıs’ta doğdum’ sözleri bu günün önemini en güzel şekilde ifade etmektedir. Türk milletinin işgalci güçlere karşı verdiği eşi görülmemiş mücadelenin başlangıcı olan bu tarihi gün, gençlerimize çok iyi anlatılmalıdır. Millet olarak birlik olarak kalabilmenin teminatı; 100 yıl önce işgalci güçlere karşı verilmiş o büyük savaşı anlamaktır.

Anadolu’nun kadim şehirlerinden olan Kastamonumuz, millî mücadele döneminde birçok fedakarlıkta bulunmuştur. Kastamonu Şerife Bacıların, Halime Çavuşların, şehit olan lise öğrencilerinin, hepsi şehit olduğu için adı ‘Ersizlerdere Köyü’ olarak değişen köyün erkeklerinin memleketidir. Millî Mücadelede önemli görevler yapmış bir şehirdir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 100 yıl önce Samsun’da yanmaya başlayan bu ateşi, Türk gençliğine bayram olarak armağan ederek ölümsüzleştirmiş ve bugünü daha da anlamlı kılmıştır. Cumhuriyetin geleceğini gençlerde gören Atatürk, ‘Ey yükselen yeni nesil! İstikbal sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk, onu devam ettirecek sizlersiniz’ diyerek gençlere duyduğu güven ve sevginin ne kadar büyük olduğu göstermiş ve Cumhuriyeti onlara emanet etmiştir.

Başta geleceğimizin teminatı olan sevgili gençlerimiz ile tüm halkımızın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, bu toraklarda özgürce yaşamamızı sağlayan, Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile tüm şehit ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet, minnet ve özlemle anıyorum.

KASTAMONU CUMHURİYET BAŞSAVCISI MEHMET UZUN'UN MESAJI

Türk Milletinin yeniden dirilişi ve milli mücadelenin başlangıcı olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışınının 100. yıl dönümünü en içten dileklerimle kutluyor, başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile vatanımız için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, gazilerimize sağlık ve afiyetler diliyor, sevgi ve saygılar sunuyorum.

AK PARTİ KASTAMONU İL BAŞKANI DOĞAN ÜNLÜ'NÜN MESAJI

Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’dan başlatmış olduğu bağımsızlık hareketi, birlik ve dayanışma ruhuyla birleşerek tüm yurtta dalga dalga yayılmış ve milli mücadelemiz zaferle sonuçlanmıştır. Verilen büyük mücadele sonucunda kurulan Türkiye Cumhuriyeti ise Atatürk tarafından Türk gençliğine armağan edilmiştir. Geleceği Türk gençliği aydınlatacak ve gelecek gençliğin ellerinde yükselecektir. Gençlerin doğru ve kararlı adımlarıyla Türkiye’yi geleceğe taşıyacağına yürekten inanıyorum.

Nüfusumuzun büyük çoğunluğu genç olan ülkemizin gelişmesi ve kalkınması, gençlerimizin kendilerini iyi yetiştirerek, ülke meselelerine duyarlı olmaktan geçmektedir. Üreten, yeniliklere imza atan, sorgulayan, araştıran, geliştiren bir gençlik Türkiye’yi daha güzel günlere taşıyacaktır. Biliyoruz ki; Türk gençliği kendisine verilen bu görevi en iyi şekilde yerine getirecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı‘nı kutluyor, tüm gençlerimizi sevgiyle selamlıyorum.

CHP KASTAMONU İL BAŞKANI HİKMET ERBİLGİN'İN MESAJI

Ülkemizin kurtarıcısı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, Ulusal Kurtuluş savaşımızı başlatmak için 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkışının 100. yılı.

19 Mayıs 1919’da atılan bu tarihi adım vatanı işgal edilmiş, savaşlarda yorgun düşmüş yoksul halkımızın kendi kaderini eline aldığı, ayağını bağlayan zincirleri kırdığı bir milattır. Ulu Önder Atatürk’ün yolumuzu aydınlatan bu tarihi başlangıcıyla özgürlüğe ve bağımsızlığa âşık olan halkımız boyunduruk altında yaşamayacağını bütün dünyaya göstermiştir. Bu bağlamda 19 Mayıs halkımızın özgür ve bağımsız yaşama iradesinin simgesidir.

19 Mayıs bayramını türlü yöntemlerle önemsizleştirmeye çalışanlar, bayram kutlamalarını yasaklayanlar ise özgürlük ve bağımsızlık iradesini kabullenemeyen odaklardır. Bu odakların amaçlarına ulaşamayacağı açıktır. Tek adam rejimi kurarak, halkımızın özgürlüğünü gasp ederek, baskı ve zorbalıkla kendi rejimlerini kuracağını düşünenler amaçlarına ulaşamayacaktır.

Bugün, Türkiye bir kez daha gençlerinden çok şey bekliyor. Biz bugün bir demokrasi mücadelesi veriyoruz, bir hak mücadelesi veriyoruz. Gençlerimizle omuz omuza yeni bir Türkiye inşa etmek için şimdi tam zamanı. 

Bu duygu ve düşüncelerle başta bize bu güzel ülkeyi emanet eden, Ulusal Kurtuluş Savaşımızın büyük önderi, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Atatürk olmak üzere bütün kahramanlarımızı, şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Büyük Atatürk’ün “Bütün ümidim sizlerdedir” dediği; özgür ve demokratik geleceğimizin mimarı gençlerimizin 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun.

AK PARTİ GENÇLİK KOLLARI İL BAŞKAN MUSA KALAFAT’IN MESAJI

Fedakarlık, kahramanlık ve şerefle dolu tarihimizin önemli dönüm noktalarından biri olan 19 Mayıs 1919'un yıldönümü '19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 100.yılı kutlu olsun.

Cennet vatanımızın işgale uğradığı bir dönemde şanlı tarihinden ve necip milletimizden aldıkları güçle Samsun'da bağımsızlık meşalesini yaktıkları o kutlu gün Türk Milleti'nin hür ve bağımsız olma aşkının ve sarsılmaz imanının nişanı olarak milletimize güç vermiştir.

Türk Milleti tarihimizde zaferler, fetihler ve büyük medeniyetler kurma yanında büyük buhranlar ve sıkıntı dönemler de yaşamıştır, bu Millet tarih boyunca sıkıntılı ve buhranlı dönemlerinde defalarca var olma mücadelesi vermek zorunda kalmıştır. Milli mücadelenin başladığı tarihler de yine böyle büyük sıkıntıların yaşandığı, aziz milletimizin canına kast eden emperyalizmin aziz vatan topraklarını işgal ettiği bir tarihtir. Ama aziz milletimiz tarihin her döneminde karşı karşıya kaldığı zor ve sıkıntılı şartları aşmış, kara bulutları dağıtmıştır.

19 Mayıs 1919 Türk milletinin adeta yeniden doğduğu kutlu bir gündür ve aziz milletimizin gönlünde çok önemli bir yere sahiptir. Zulme uğrayan, vatanı işgal edilen ve davasında haklı bir milletin zulme ve eziyete karşı başkaldırısı olan 19 Mayıs, necip milletimizin gurur kaynağı olduğu kadar, dünyadaki tüm ezilmiş ve işgale uğramış milletlerin örnek aldığı asil bir direniş ve bağımsızlık hareketidir.

Bu duygu ve düşüncelerle aziz milletimizin ve Türk gençliğinin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı’nı en içten duygularla kutluyor başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve şerefli dava arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi şükran, minnet ve rahmetle yad ediyoruz.

EĞİTİM SEN ŞUBE BAŞKANI FİKRET TUFANYAZICI’NIN MESAJI

19 Mayıs’ın 100. yılında gençliğe yaşatılan bayram değil gelecek korkusu, güvencesizlik, gericilik ve boğucu baskı ortamıdır.

Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkış tarihi ve emperyalizme karşı mücadelenin sürdürüldüğü Kurtuluş Savaşı’nın başlangıcı olarak kabul edilen 19 Mayıs, Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı olarak 100 yıldır törenlerle kutlanmaktadır.

19 Mayıs, aynı zamanda gençlik ve spor bayramı olarak kutlanıyor olsa da yıllardır gençlerimiz evde, okulda, üniversitede, iş yerlerinde her türlü baskıcı uygulamalarla karşı karşıya kalmakta, iktidarın milliyetçi-şoven politikalarına yedeklenmeye çalışılmaktadır.

Gençlerimiz; bu yılki 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramına genç işsizliğin yüzde 26,1’e yükseldiği, yani her 4 gençten 1’inin; her 3 genç kadından 1’nin işsiz olduğu, ömürlerin İŞKUR’dan gelecek yanıtı beklemekle tüketildiği, Kasım 2018 itibariyle örgün eğitime devam ederken tutuklanan öğrenci sayısının 1.848 ve binlerce gencin cezaevlerinde, binlercesinin de denetimli serbestlikle dışarıda olduğu ağır bir ortamda karşılıyor.

Gençliğin eğitim ve mesleki hayatında, aydınlanmasında, sadece kendisinin değil ülkenin geleceğinin bilimsel temelde şekillenmesinde belirleyici bir öneme ve yere sahip üniversitelerin hali çok fazla söze gerek kalmadan gerçek tabloyu gözler önüne seriyor. Ülkenin en aydınlık ve parlak beyinlerinin, hocalarının ihraç edildiği, beyin göçüne mecbur bırakıldığı, kalanların etkisizleştirildiği, oluşan baskı ortamında iktidar tarafından atanmış rektörlerin üniversiteyi sermayenin ve iktidarın arka bahçesi haline getirdiği, en son ODTÜ’de yaşananlarda da görüldüğü gibi karakollara dönüştürüldüğü üniversitelerde gençler ideallerini, heyecanlarını, umutlarını her gün biraz daha yitiriyor. Fizik mühendislerinin, tıp, hukuk, uzay bilimleri vb oldukça yüksek puanlarla girilen dallardan mezun olanların işsizlik ya da ihraç gibi nedenlerle temizlik-inşaat gibi alanlarda çalışmak zorunda kalmaları bir açıdan da üniversite eğitimlerinin nitelikte düştüğü seviyeyi gösteriyor.

Eğitimde yaşanan ticarileşme ve özelleştirme politikaları nedeniyle milyonlarca çocuk ve gencimiz hızla eğitim sisteminin dışına doğru itiliyor. Gençlerimize yeni istihdam alanları açılması ve işsiz kalması durumunda kullanılması gereken İşsizlik Fonu patronlara peşkeş çekilerek boşaltılıyor, çar çur ediliyor. Son on yılda yüzlerce gencimiz iş cinayetleri sonucu yaşamını yitirdi. Onlarca işsiz öğretmen ataması yapılmadığı için yaşamına son verdi.

İktidar gençliğin geleceğini karartmakta, enerjisini, yaratıcılığını sömürmekte ve onları mevcut sistemin ana çarkı haline getirmeye çalışmaktadır. Bugün 20 yaşında olan bir gencimiz ömrünün 17 yılında AKP’nin güvencesizleştirme, taşeron çalıştırma, düşük ücret, staj adı altında emek sömürüsü politikalarına maruz kaldı.

Eğitim Sen olarak gençlerimizi işsizliğe, yoksulluğa ve yoksunluğa mahkum eden, onların yaratıcılıklarını baskı altına alan, özgürlüklerinin önüne setler ören, şiddetin ve ayrımcılığın içerisine çeken her türlü politika ve uygulamaya karşı mücadele edeceğimizin bilinmesini istiyoruz. Savaşa karşı barışın sesi olan, emek sömürüsüne, emperyalizme, her türlü ırkçı kışkırtmaya ve şiddete karşı tutum alan, duruş sergileyen tüm gençlerin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyoruz.