3 Aralık Dünya Engelliler Günü

Kastamonu Valisi Yaşar Karadeniz, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

  • 760
3 Aralık Dünya Engelliler Günü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Karadeniz, mesajında, Dünya Engelliler Günü'nün, engelli vatandaşların sorunlarının gündeme getirilmesi, bunlara çözüm üretilmesi ve herkesin bu konuda duyarlılığının artırılması bakımından büyük önem taşıdığını belirtti.

Güçlü bir toplum olmanın ve geleceğe güvenle bakmanın öncelikli şartının, tüm bireylerin eşit fırsat ve imkanlardan yararlanabilmesi olduğunu vurgulayan Karadeniz, şunları kaydetti:

"Engelli insanlarımızın yılda bir kez hatırlanması yerine her zaman sosyal hayatın içinde olmalarını sağlamalıyız. Şunu gururla ifade etmek isterim ki, devletimiz, engellilerimizin sosyal hizmet imkanlarına ve her türlü güvenceye kavuşmasına, yönelik birçok adım atmıştır. Atılan bu adım engellilerimizin toplumla bütünleşmesine büyük katkılar sunmuştur. "

Engellilerin her alanda önemli başarılara imza attığını vurgulayan Karadeniz, "Bu durum göstermektedir ki engellilik herhangi bir zorluk ve mücadele gerektiren bir durum söz konusu olduğunda pes etmek değil, onu aşmak için mücadele etmemektir." ifadesini kullandı.

AA