Abana'da sahil güvenlik, balıkçıları bilgilendirdi

Abana ilçesinde sahil güvenlik tarafından balıkçılara yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

  • 418
Abana'da sahil güvenlik, balıkçıları bilgilendirdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bozkurt Kaymakamı ve Abana Kaymakam Vekili Barbaros Akbulak, Kastamonu Üniversitesi Abana Sabahat-Mesut Yılmaz Meslek Yüksekokulunda gerçekleştirilen toplantıda, balıkçılığın her iki ilçe için önemli bir konu olduğunu belirtti.

Balıkçıların sorun ve taleplerini dinlemek üzere bir araya geldiklerini anlatan Akbulak, "Balıkçılık ve su ürünleri avcılığıyla uğraşan vatandaşlarımızın yaşadığı sorunları masaya yatırmak, çözümleri değerlendirmek ve alınması gereken önlemler noktasında ortak bir paydada buluşmak üzere bir araya geldik. Yaptığımız bu toplantıda aldığımız kararların hepimiz arkasında duracağız." diye konuştu.

Akbulak, balıkçıların hayatını kolaylaştırmayı amaçladığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Burada aldığımız kararların arkasında hepimiz duracağız. Önce ben takipçisi olacağım kaymakam olarak, ondan sonra kolluk kuvveti arkadaşlarımız ve sizler takip edeceksiniz. Kanunlar çerçevesinde, yasaların çizdiği sınırlar kapsamında sizlerin hayatını nasıl kolaylaştırabiliriz, aktivitelerinizi nasıl rahatlatabiliriz, bunları ortak bir dille görüşeceğiz. Sağlayacağımız fikir birliğine hepimiz uymalıyız. Sonrasında sıkıntı yaşamamalıyız."

Abana Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Serdar Aydemir ise emek ve düşüncelerine verdikleri değerden dolayı toplantıyı düzenleyen Kaymakam Akbulak'a teşekkür etti.

Toplantıya Belediye Başkan Vekili Kazım Başar, İlçe Emniyet Amiri Ferhat Gül, Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Başçavuş Erdal Aksu, Sahil Güvenlik Astsubay Mutlu Narin ve Turgut Berk ile balıkçılar katıldı.