ABB Halil Zor ile devam

Anadolu Basın Birliği (ABB) Genel Merkez Olağan Genel Kurulu Ankara'daki birlik binasında yapıldı.

  • 2436
ABB Halil Zor ile devam
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ankara'da gerçekleştirilen genel kurul da, Kastamonu'dan Sabahattin Büyükoral Genel Başkan Yardımcılığına, Erkan Yılmaz Yüksek Onur Kurulu Üyeliğine, Cengiz Muhziroğlu ise Denetim Kurulu Başkanlığına seçildi.

Uzunca bir süredir Genel Başkan olarak görev yapan Halil Zor, üyelerin tamamının oyu ile yeniden başkan seçildi.

Divan başkanlığını Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti (KGC) Başkanı Erkan Yılmaz’ın yaptığı genel kurul, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Genel Başkan Halil Zor yaptığı konuşma da: “Anadolu Basın Birliği olarak çalışmalarımızı ilk günkü heyecan ve şevkle sürdürüyoruz. Biz hangi siyasi görüşten olursak olalım önce Anadolu Basın Birliği olarak Atatürk İlke ve İnkılaplarınıa, Cumhuriyete ve Demokrasiye sahip çıkan insanlarız. Herşeyden önce de gazeteciyiz. Herkesin siyasi görüşü de elbette olacaktır. Gazetecinin gazetesinde siyasi görüşü olmaz. Sandığa gittikten sonra herkes gönlünde kim varsa ona verir. Şu ana kadar da Anadolu Basın Birliğimizde yönetim ve denetim kurulumuzda hiç bir arkadaşımıza kimse kimseye siz hangi görüştesiniz diye sorulmadı. Gazeteci bir siyasi görüşe bağlı kalırsa ona gazeteci demek doğru bir olay değildir. Biz buna çok dikkat ettik. Herkesin bir görüşü var, herkesin görüşüne de saygı gösterdik. Buradan gazeteci arkadaşlarımıza da sesleniyorum, mesleğinizin hakkını verin. Yukarı da anlattıklarımıza da kulak verin. Bunu yaparsanız herkes tarafından da sayılır ve bu konularda da sıkıntı yaşamazsınız. Anadolu Basın Birliği olarak hedefimiz Anadolu basınının güçlenmesidir. Yeni şubeleri hizmete alarak Anadolu Basın Birliği’ni ve Anadolu basınını daha da büyütmek önceliğimizdir. Bizi bu göreve layık gören değerli üyelerimize en derin teşekkürlerimizi sunarız” dedi.

Genel Kurul'da gündem maddeleri de görüşüldü, oy birliğiyle kabul edildi.

Genel Kurul'a Kastamonu'dan ABB üyeleri Sabahattin Büyükoral, Erkan Yılmaz, Cengiz Muhziroğlu, Erdal Arslan, Suat Canlı, Vahdet Büyükoral ve Ahmet Çelimli katıldı.

Sabahattin Büyükoral Genel Başkan Yardımcılığına, Erkan Yılmaz Yüksek Onur Kurulu Üyeliğine, Cengiz Muhziroğlu Denetim Kurulu Başkanlığına, Suat Canlı, Vahdet Büyükoral ve Gürkan Yılmaz ise yönetim yedek üyeliğe, Erdal Arslan'da denetim yedek üyeliğe seçildi.

Halil Zor’un başkanlığındaki yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:

Sabahattin Arslan, Ahmet Cerrah Cerrahoğlu, Zeki Dağ, Sabahattin Büyükoral, Turan Şahinbaş, Ayhan Yazlık, Reşat Çakır, Kemal Çağlayan, Ragıp Ersoy, Murat Güreş, Mehmet Sait Söker, Nurseven Sobacı, Ali Yıldız, Oktay Güneri.

Denetim Kurulu:

Cengiz Muhziroğlu, Bayram Çakar, Hakan Sezerer, İsmail Atan, Hasan Kabasakal.

Yüksek Onur Kurulu: 

Erkan Yılmaz, Seydo Serçe, İlknur Güneş, İhsan Fatih Mursaloğlu, Mehmet Özşen, Mustafa Doğan, Nazlı Timur, Kazım Erayabakan, Şeref Okurlar, Ali Yavuz.

HABER MERKEZİ