ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına tepkiler

Kastamonu'da 17 sivil toplum kuruluşunun destek verdiği gösteride ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıması protesto edildi.

  • 966
ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına tepkiler
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu'da sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar, ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına tepki gösterdi.

Nasrullah Meydanı'nda toplananlar, İsrail ve Amerika aleyhine slogan atarak Kışla Parkı'na kadar yürüdü. AK Parti İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Ertan Güney, burada grup adına yaptığı konuşmada, yürüyüşe 17 sivil toplum kuruluşunun destek verdiğini belirtti.

Kudüs'ün İsrail'in işgali altında inlediğini vurgulayan Güney, "1948 yılından beri biz Müslümanların tepkisizliğini fırsat bilip Müslüman Filistin halkına zulmeden, cebren topraklarını gasbeden, kısaca Büyük İsrail Projesi'ni gerçekleştirmek için her yola başvuran İsrail devletinin bu işgalci politikası, son günlerde Amerika Birleşik Devletleri tarafından alenen tasdiklenir duruma gelmiştir." dedi.

Filistin'in tüm İslam aleminin meselesi olduğuna işaret eden Güney, şöyle konuştu:

"İslam coğrafyası üzerinde yeni üretilen silahların tatbikatının yapılmasına göz yuman, kimseye hesap verme gereği duymadan çocukları öldürülen, kadınlarının namuslarına tecavüz edilen, ilk kıblesine el uzatılan İslam dünyasının mensuplarına sesleniyoruz. Filistin tüm İslam aleminin namusudur. Celladından diz çöküp af dileme gafletinden kurtulunuz. Dünya var oldukça yeryüzü bizimdir, Kudüs bizimdir."